Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra lönesatsning tar bort gruppkänsla

Tillsammans är vi starka? Äntligen får kommunals fackförbund igenom att extra lönesatsning ska ges till undersköterskor, usk. Jag är utbildad usk, jobbar i hemtjänsten och jublar som alla andra över detta. Äntligen ska vi få lite extra för det jobb vi gör. Vi möjliggör att människor kan bo hemma trots handikapp, ålder och sjukdom. Vi matar, klär på, hjälper och tröstar. Alla kunder vi besöker i deras hem är lika mycket värda och ska behandlas lika. Tillsammans gör vi ett fantastiskt jobb trots att vi dagligen får uppleva stress, press från ledningen att ekonomin måste gå ihop, neddragningar och känslan av att aldrig räcka till för personen vi besöker. Vi får EN rast om dagen på cirka 45 minuter. Vilket annat arbete har en rast på hela dagen? På den rasten ska vi hinna med att rapportera/dokumentera om kunderna, varva ner, värma och äta vår mat i lugn och ro och utföra toalettbesök.

Vi möter folk varje dag som är ensamma, ledsna, arga och som har tappat livsgnistan. Vi är skötare/motiverare/psykolog och medmänniska hos 10-15 olika personer varje dag. Döm om vår förvåning när vi upptäcker att det är bara några usk som ska få ta del av den extra lönesatsningen.

Gruppkänslan vi hade försvann direkt när bara några fick mer pengar. Ja, vi har individuell lönesättning men varför gå ut med att alla usk ska få mer pengar när bara gäller vissa? Varför sätts inte lika värde på all personal vid extra satsningar? Tillsammans är vi starka men vissa är mer värda?

Mycket besviken USK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare