Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Facken samtalar inte med M i dörren

Facken tackar nej till rundabordssamtal med Lars Beckman (M).

– Vi vill inte vara val­lokomotiv för honom, säger Hans Svedberg, ordförande i LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg.

Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävle, ville diskutera hur fackets medlemmar drabbas av oppositionens förslag om kilometerskatt, höjd matmoms på restauranger, bantat Rut- och Rotavdrag och avveckling av kärnkraften.

– Han ville inte diskutera utifrån våra synpunkter, säger Hans Svedberg som hellre vill prata om hur arbetslösa kan få bättre stöd för att komma ut på arbetsmarknaden.

Hans Svedberg och Hans Wahlbom, ordförande i TCO-rådet i Gävleborg, har gemensamt avböjt och rekommenderar Beckman att i stället prata med andra partier för att hitta möjliga politiska lösningar.

Lars Beckman beklagar att facken inte ville ställa upp och diskutera med honom.

Miljöpartisterna tycks dock vara mer lyckosamma. I Sandviken ställde företrädare för både IF Metall och Unionen upp och pratade med riksdagsledamoten Bodil Ceballos på måndagskvällen.

– Vi vill ha ett öppet samtal för att utveckla vår politik för nya jobb, säger Evelina Johansson, politisk sekreterare i MP i Gävleborg.