Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Fågelmat kan man kalla det"

Testet började med att alla fyra medlemmar satt utrustade med varsin penna och papper. På bordet stod det 13 sorter av olika sorters naturgodis: nötter, ärtor, yoghurtdragerade frukter, torkade bär och frukter. En varsin plastmugg till alla olika sorter och sedan kunde testet starta

Annons

Alla skulle smaka på de olika sorterna oavsett vad de andra tyckte om den. Ett personligt betyg mellan ett till fem skulle sättas och alla skulle även skriva en liten kommentar. Allt detta räknades sedan ut till en slutpoäng.

:

- Det här kan inte klassas som godis, godis ska vara gott och beroendeframkallande. Fågelmat skulle jag kalla det.
Att alla uppfattar smaker olika, det visste vi redan. Men att den som tycker att det smakade bra tyckte den andra att det smakade som en gammal soffa.

Spottkoppen var testet viktigaste för vem vet hur det skulle smaka förrän någon har stoppat godiset i munnen, men eftersom alla var tvungen att smaka så fanns spottkoppen alltid till hands. En annan viktig del av testet var de fyra vattenkannor som vi hade. För om den är för god för att spotta ut men för äcklig att tugga på behövde vi vatten för att skölja ner den.

Efter testet satt alla på sina stolar som slagna hjältar, ingen visste att äta så mycket naturgodis kan göra en så trött. Smaken av alla nötter och frukter sitter långt in i gommen och alla instämde: Jag vill inte äta naturgodis på ett bra tag efter detta test.