Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falkenboxare bäst i Påsksmällen i Karlstad – vann huvudmatchen efter att ha tänt till

Seger i huvudmatchen – och priset till turneringens bästa boxare.
Det blev facit för BK Falkens Viktor Olsson vid den årliga galan Påsksmällen som arrangerades av Karlstadklubben BK 1925.

Olsson mötte i galans sista match i 81 kg Jonas Häggström, BK Swing från Smedjebacken, som är en duktig och rutinerad boxare med bra teknik och hårda slag.

Den första ronden blev stenhård där ingen vek sig, med lite fördel för Häggström. Men när Viktor fick ta emot en snabb höger uppercut som tände Falkenkillen till på allvar.

De flesta boxare tröttnar i slutet av matcherna, men Viktor Olsson klarar av att höja tempot och gjorde så även nu. Han fick in träff efter träff – och till slut blev det en 3–0-seger.

För det fick Victor även ta emot priset som galans främste boxare av Svenska boxningsförbundets ordförande Anders Holmberg.

För övriga tre Falkenkillar som fick matcher gick det så här:

Philippe Gomis debuterade. Han fick känna på hur jobbig en boxningsmatch kan vara – men vann med 3–0.

Robin Wesström mötte hemmafavoriten Rob Dante. Han förlorade första ronden, men vann kom tillbaka starkt. Men det blev till slut förlust med 1–2.

Liam von Doorn debuterade och mötte en motståndare med mer rutin. Han var lite för ivrig och spänd, och förlorade efter en annars väl genomförd match.

LÄSARTEXT

 

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel