Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Falsk varning om två män i svart jeep

En varning om två män i en svart jeep som försöker locka med sig barn utanför skolor sprids sedan tisdagskvällen snabbt via SMS och Facebook. Men det är falsklarm, enligt polisen.

– Vi har inga uppgifter som visar att det skulle stämma, säger Mikael Hedström,

Polisen i Gävleborg har fått många oroliga telefonsamtal från Hälsingland. På onsdagen spreds också uppgiften att jeepen skulle ha varit synlig i Österfärnebo.

Så här lyder den falska varningstexten

"VARNING! Se upp för en svart bil, typ jeep modell äldre med 2 män med utländsk härkomst, en med rakat hår som försöker locka med sig barn. Polisen är underrättad. Har setts i Österfärnebo. Sprid vidare!!!"

Enligt uppgift förekommer samma typ av meddelanden även i Västerås, Norrköping Valdemarsvik och Borlänge, och förmodligen även på andra orter i landet.

– Vi vet inte riktigt hur det här har börjat, men meddelandet sprids mycket snabbt, framförallt via Facebook och SMS, säger Mikael Hedström.

Polisen har inga uppgifter som tyder på att det skulle ligga någon sanning bakom meddelandet. Det finns inga anmälningar varken om bortrövade barn, eller några försökt till det som kan stämma med varningen i meddelandet.