Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Faltsetas mot Göteborg – och nytt kontrakt med GIF

Det är mycket Göteborg nu för Alexander Faltsetas och Gefle IF.

Match på Hisingen mot Häcken i eftermiddag och på onsdag kommer Faltsetas gamla lag IFK till Strömvallen.

Men succén här gör att Pelle Olsson nu pratar nytt kontrakt med 25-åringen.

Sedan Faltsetas anslöt från Brage, dit han var utlånad från Göteborg, har han etablerat sig på det centrala mittfältet och blivit en nyckelspelare för Gefle.

Självklart jobbas det för att han ska förlänga kontraktet som går ut efter den här säsongen.

– Pelle och jag har pratat lite löst. Jag vet att Gefle vill skriva nytt och jag är väl inte främmande för det heller. Vi har inte kommit så långt som ett konkret förslag på pappret så jag vet inte riktigt än vad jag har att ta ställning till, säger Faltsetas.

Gefle gör nog bäst i att vara tidigt ute med att få hans signatur. Han kan säkert bli föremål för andra allsvenska klubbars intresse efter sitt fina spel.

– Just nu vet jag inget mer än så i alla fall. Jag trivs väldigt bra i stan och med killarna i laget så Gefle är ett alternativ helt klart. Vi får väl se när det blir mer konkret än vad det är just nu.

Precis som GIF så vill han helst bara se fram mot en match i taget. Att prata Häcken går bra medan onsdagsmatchen mot Blåvitt här hemma är sekundärt just nu. Trots att det kanske är de drabbningarna som han ser fram emot allra mest.

– Efter matchen mot Häcken kan ni ringa tillbaka så har jag säkert något att säga om IFK Göteborg också, skrattar Faltsetas som gjorde sina samtliga tre allsvenska mål förra året mot just IFK.

Mot Häcken håller det i alla fall inte att spela som under andra halvlek mot Brommapojkarna då 1–0-ledningen förvandlades till förlust med 4–1.

– Det blev en konstig tillställning. Vi gjorde en ganska bra första halvlek och sedan gjorde dom fyra mål efter fasta situationer efter paus.

Därför har GIF-tränaren Pelle Olsson beordrat extra träning på just den detaljen.

– Jo, vi har väl kört lite extra och gått igenom hur vi ska agera i försvarsarbete när vi får frisparkar och hörnor emot oss, säger Faltsetas.

Häcken, som kom tvåa i fjol och tippas högt upp i år igen, har startat aningen tveksamt och ligger på nionde plats och har bara tre poäng mer än GIF. Men hemma på Rambergsvallen är laget bra.

– Vi vet att vi möter ett riktigt bra lag som innehåller många skickliga spelare. Det gäller att vi är kompakta och sedan försöka skapa lite mer i offensiven när vi väl får chansen.

Än har GIF inte spräckt poängnollan på bortaplan. Fyra raka förluster och målskillnaden 3–12 ser förstås inte så bra ut. Ifjol var det lite tvärtom när GIF plockade mer poäng utanför Gästriklands gränser.

– Jag vet inte riktigt vad det beror på. Men vi har tid på oss att rätta till det också. Det går inte att gräva ner sig över de dåliga resultaten utan hellre se framåt. Jag tror vi har en bra chans att ta poäng av Häcken, avslutar Faltsetas.