Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familj överklagar åter motorbana

De fick rätt angående förhandsbeskedet om motorbanan i Tierp.
Nu har familjen återigen överklagat ett kommunalt beslut om anläggningen.
Nu rör det sig om synpunkter angående miljöbalken.

Annons

I överklagan till länsstyrelsen skriver familjen att kommunstyrelsens beslut att godkänna banan strider mot miljöbalken. Med 22 punkter i ett föreläggande – bland annat krav på högsta ljudnivå och antalet tävlingsdagar – har kommunen gett grönt ljus till verksamheten.

Familjen menar att miljöbalken ska tillförsäkra nuvarande och kommande generationer en god miljö och att detta inte rimmar med planerna på en motorbana med dragracingtävlingar. De pekar på att Naturvårdsverkets riktlinjer för buller överskrids, att bullerutredningen är bristfällig och att bolaget inte gjort någon miljökonsekvensbeskrivning. Dessutom hävdar de klagande att det över‑huvud‑taget inte går att miljöpröva banan då det ännu inte finns någon bygglovsansökan eller detaljplan att ta ställning till. Också en man som bor 300 meter från den tänkta motorbanan har överklagat till länsstyrelsen. Han skriver bland annat att han har hästar som går ute större delen av dygnet och som skulle störas av ljud och avgaser.