Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjenytt 19 november

, Storvik. Hon går hotell- och restaurangprogrammet, inriktning restaurang, på Bessemerskolan. På fritiden umgås Susann med familjen och vännerna. Hon håller också på att ta körkort. Susann drömmer om att få ett bra jobb och att få resa mycket utomlands.

, Hofors. Hon går tredje året på omvårdnadsprogrammet på Bessemergymnasiet. På fritiden spelar Johanna basket och umgås med vänner.

, Gävle. Han går tredje året på samhällsprogrammet med idrottsinriktning, närmare bestämt hockey, på Borgarskolan. På fritiden spelar Henrik hockey förstås och är med kompisar. Han vill ta körkort så fort som möjligt och fortsätta spela hockey.

, Gävle

, Gävle

, Tierp

, Tierp

, Skutskär

, Skutskär

, Järvsö, avled 7 november, 89 år gammal.

Hon växte upp på Nianfors herrgård i Nianfors där hennes pappa var brukspatron. Karin Edlund utbildade sig till sjuksköterska. När hon var sjuksköterska vid SJ i Bollnäs träffade hon Olle Edlund och de gifte sig 1948.

1963 fick Karin Edlund anställning vid Gävle sjukhus där hon tillsammans med professor Harald Brodin startade ortopedkliniken. Hon arbetade kvar där till sin pensionering 1982.

Då flyttade makarna till släktgården i Sanna, Järsvö. Hon blev änka år 2003. Karin Edlund bodde kvar på gården till sin bortgång.

Närmast anhöriga är dotter med familj samt en bror.

, Gävle, avled 11 november, 87 år gammal.

Sture Andersson föddes i en banvaktstuga i Idenor utanför Hudiksvall, som ett av tio barn till banbiträdet ATJ Andersson och dennes hustru Jenny.

Den stora familjen bodde i en liten banvaktstuga på två rum och kök. Denna trångboddhet krävde ett stort mått av tolerans, men den utvecklade också en stark sammanhållning, livsglädje och förmåga att behandla andra människor med respekt.

Detta synsätt följde Sture under hela hans levnadsbana.

Sture började redan som 14-åring att hugga buskar efter banvallen.

1942 gifte han sig med Britta från Delsbo och de fick tre barn.

Sture arbetade vid SJ i Hudiksvall fram till 1952 då han fick erbjudandet att utbilda sig till motorvagnsförare. Han förflyttades till Östersund där familjen bosatte sig på Frösön fram till 1957. Därefter blev det förflyttning till järnvägsknuten Långsele i Ångermanland där han arbetade till 1960. Sista stationeringen blev Gävle där han arbetade fram till pensionen1980.

Under denna tid blev Sture den förare som körde den sista turen på den numera nedlagda Sala-banan mellan Gävle och Sala.

Sture var en mycket duktig sångare och var ofta anlitad som solosångare vid bröllop och begravningar i olika kyrkor i Norrland och Mellansverige. Vid inlärning av nya sånger brukade han ta med sig noter i förarhytten som han placerade på instrumentbrädan för att förena nytta med nöje.

Som sångare följde han med Nordanstigs manskör till Minneapolis, USA i början av 1990-talet, för att sjunga för svensk-amerikaner. Under ett antal år var han även med i Forumkören i Gävle.

Efter pensioneringen tillbringade Sture mycket tid i sommarstugan i Snatra utanför Karlholmsbruk där han fiskade, snickrade och kopplade av.

Sture blev 88 år så när som på några få dagar och sörjs av hustrun Britt, sonen Roger, syskon i Hudiksvall och Iggesund samt barnbarn och barnbarnsbarn.

 

I Uppståndelsens kapell, Gävle hölls 30 oktober en borgerlig begravningsakt för . Officiant var Monica Andersson.

I Hille kyrka hölls 31 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var Marie Söderquist.

I Uppståndelsens kapell, Gävle hölls 31 oktober begravningsgudstjänst för . Officiant var komminister Johan Lautmann.