Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjenytt 20 december

Valbo. Hon går på omvårdnadsprogrammet på Polhemsskolan. På fritiden tävlingsdansar Anna i pardans och tio-dans samt åker skidor och umgås med nära och kära. Anna tänker läsa till sjuksköterska och drömmer om att en dag läsa till läkare.

, Gästrike-Hammarby

, Örbyhus

, Gävle

, Gävle

, Gävle

, Gävle

, Storvik

, Gävle

, Gävle

 

, Sandviken, avled 11 december, 81 år gammal.

Karin Berg var i flera år frilansjournalist på Arbetarbladet, ett jobb hon skötte på kvällar och helger. Vardagarna var hon sekreterare på Sandvik.

Tillsammans med två andra flickor som också jobbade på Sandvik bildade hon trion Sandviksflickorna som blev mycket populära, de turnerade till och med folkparkerna. "Det var aldrig svårt att få ledigt från jobbet, vårt namn var ju bra reklam", sa Karin i en jubilarintervju i Arbetarbladet förra året när hon fyllde 80 år.

Närmast anhörig är sambo Harry Berglund.

, Åmotsbruk, har avlidit i en ålder av 82 år. John föddes i Åmotsbruk. När han var en månad gammal dog hans mamma och John växte upp hos sin farmor och farfar.

Under tonåren arbetade han i skogen. I 20-årsåldern drabbades han av en ledsjukdom och fick tillbringa lång tid på sjukhus. Vid samma tid flyttade John till Gävle för studier. Efter studierna fick han jobb vid Televerket, där han jobbade fram till sin pensionering. Han fortsatte dock att arbeta som konsult några år och utbildade i lödteknik.

Maja Svensson från Lindefallet jobbade på den tiden på en restaurang i Gävle, där hon träffade John. De gifte sig 1953. 1957 föddes deras dotter. De byggde hus i Hagaström, där de bodde fram till 1994 då de köpte ett hus i Lindefallet för att komma närmare barn och barnbarn. Efter hustruns bortgång 1996 flyttade John till sin fars hus i Åmotsbruk.

Johns stora intressen i livet var arbetet, läsning, fiske och att restaurera gamla möbler. Barnbarnen blev med tiden av stor betydelse för honom.

Så länge hälsan var med var den återkommande älgjakten en stor hobby.

Närmast anhöriga är dottern Monika med familj i Lindefallet.

 

I Högbo kyrka hölls 18 december begravningsgudstjänst för . Officiant var Jan Björnson.

I Uppståndelsens kapell, Gävle, hölls 18 december begravningsgudstjänst för . Officiant var Fredrik Bråkenhielm.

I Fridens kapell, Sandviken, hölls 18 december begravningsgudstjänst för. Officiant var Larry Wickman.