Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjenytt 3 december

, Gävle

, Örbyhus

, Gävle

, Överhärde avled den 23 november, 64 år gammal.

Han är född och uppvuxen i Valbo och har bott där i stort sett hela sitt liv, förutom några år på Söder i Gävle.

Efter avslutad skolgång började han vid Östlings maskinaffär. När han gjort värnplikten vid S1 i Uppsala kom han till Gävle Galvan, där han sedan var anställd i 27 år och slutade som leveranschef.

Innan sin bortgång arbetade Göran Perpåls som kyrkovaktmästare i Tomas församling.

Han hade ett gott öga med alla barn och lärde sig snabbt namnen på barnen i kyrkans verksamhet genom att konsekvent kalla alla barn för Oskar, både flickor och pojkar. Han kom att betyda mycket för många vilsna ungdomssjälar med sin självklara närvaro som kyrkvaktmästare i kyrkan.

På fritiden drev han jordbruket på Perpålsgården i Överhärde.

Göran Perpåls var aktiv i centerpartiet och representerade partiet som suppleant i kommunfullmäktige samt kyrkofullmäktige i Valbo församling. Han var även fullmäktigeledamot i Länsförsäkringar.

Göran var med vid bildandet av Studieförbundet Vuxenskolan och ingick i första styrelsen. I slutet av sextiotalet och sex år framåt var han med i Hembygdsrådet, som senare gick upp i kulturnämnden, där Göran satt under två perioder.

Han har varit ledamot i arbetslöshetsnämnden, gatunämnden, institutionsstyrelsen för Valbo Sportcentrum, fritidsnämnden samt Hyresbostäder.

I cirka 25 år satt han i Valbo hembygdsförenings styrelse, varav några år som ordförande. Han har även varit ledamot i CUF:s distriktsstyrelse, liksom i Konsums fullmäktige samt ordförande, kassör och sekreterare i Överhärdes vägsamfällighet.

Som sexåring tog han sina första steg som amatörskådespelare i den lokala NTO-föreningen. Han var även med i tevepjäsen ”Tretton dagar” som raggare i några scener. Han letade då även inspelningsmiljöer åt Sveriges television. Som medlem i ABF-teatern var han med i Joe Hill-spelet och på senare år har han varit med i två hembygdspel.

Valbos historia, då främst Överhärdes historia, var Göran Perpåls stora intresse. Han bodde på Perpålsgården med anor från 1600-talet och tog därav efternamnet Perpåls.

Han var en engagerad och kärleksfull man och far och en fantastiskt skojfrisk och nu mycket saknad morfar.

Närmast anhöriga är hustru Gun-Britt, döttrarna Madelene, Anna-Lena och Eva med respektive samt fem barnbarn.

 

 

26/10 , 95 år

7/11 , 74 år

8/11 , 93 år

13/11 , 99 år

16/11 , 85 år

3/11, 88 år

11/11 , 78 år

17/11 , 76 år

21/11 , 87 år