Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjenytt 3 december

Annons

, Gävle

, Örbyhus

, Gävle

, Överhärde avled den 23 november, 64 år gammal.

Han är född och uppvuxen i Valbo och har bott där i stort sett hela sitt liv, förutom några år på Söder i Gävle.

Efter avslutad skolgång började han vid Östlings maskinaffär. När han gjort värnplikten vid S1 i Uppsala kom han till Gävle Galvan, där han sedan var anställd i 27 år och slutade som leveranschef.

Innan sin bortgång arbetade Göran Perpåls som kyrkovaktmästare i Tomas församling.

Han hade ett gott öga med alla barn och lärde sig snabbt namnen på barnen i kyrkans verksamhet genom att konsekvent kalla alla barn för Oskar, både flickor och pojkar. Han kom att betyda mycket för många vilsna ungdomssjälar med sin självklara närvaro som kyrkvaktmästare i kyrkan.

På fritiden drev han jordbruket på Perpålsgården i Överhärde.

Göran Perpåls var aktiv i centerpartiet och representerade partiet som suppleant i kommunfullmäktige samt kyrkofullmäktige i Valbo församling. Han var även fullmäktigeledamot i Länsförsäkringar.

Göran var med vid bildandet av Studieförbundet Vuxenskolan och ingick i första styrelsen. I slutet av sextiotalet och sex år framåt var han med i Hembygdsrådet, som senare gick upp i kulturnämnden, där Göran satt under två perioder.

Han har varit ledamot i arbetslöshetsnämnden, gatunämnden, institutionsstyrelsen för Valbo Sportcentrum, fritidsnämnden samt Hyresbostäder.

I cirka 25 år satt han i Valbo hembygdsförenings styrelse, varav några år som ordförande. Han har även varit ledamot i CUF:s distriktsstyrelse, liksom i Konsums fullmäktige samt ordförande, kassör och sekreterare i Överhärdes vägsamfällighet.

Som sexåring tog han sina första steg som amatörskådespelare i den lokala NTO-föreningen. Han var även med i tevepjäsen ”Tretton dagar” som raggare i några scener. Han letade då även inspelningsmiljöer åt Sveriges television. Som medlem i ABF-teatern var han med i Joe Hill-spelet och på senare år har han varit med i två hembygdspel.

Valbos historia, då främst Överhärdes historia, var Göran Perpåls stora intresse. Han bodde på Perpålsgården med anor från 1600-talet och tog därav efternamnet Perpåls.

Han var en engagerad och kärleksfull man och far och en fantastiskt skojfrisk och nu mycket saknad morfar.

Närmast anhöriga är hustru Gun-Britt, döttrarna Madelene, Anna-Lena och Eva med respektive samt fem barnbarn.

 

 

26/10 , 95 år

7/11 , 74 år

8/11 , 93 år

13/11 , 99 år

16/11 , 85 år

3/11, 88 år

11/11 , 78 år

17/11 , 76 år

21/11 , 87 år