Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Familjer hemlösa efter brand

Tre familjer fick sina hem totalförstörda i radhusbranden i Sätra under natten mot fredagen. Hela längan evakuerades och flera lägenheter rök- och vattenskadades.

Sune Eriksson på Blåbärsvägen 6 K vaknade av en smäll. Han öppnade balkongdörren och tittade ut på grannens balkong.
– Först såg det ut som snö som yrde från taket, men sedan förstod jag att det var brandrök, säger han, fortfarande chockad över det som hänt.

Han skyndade sig att väcka sin sambo Mona Nielsen och redan då hade branden spridit sig över till deras balkong. De klädde på sig och hastade ut.
– Jag hann nätt och jämt få på mig kläderna innan hela övervåningen var övertänd, berättar Mona Nielsen.

Deras lägenhet, som ligger näst längst ut på längan, tillhör de tre som blev värst drabbade. Branden började i den yttersta lägenheten och spred sig inåt.


Räddningstjänsten fick larmet klockan halv tre. Till en början var de för få på platsen och fick koncentrera sig på att förhindra att branden spred sig. Styrkor från Skutskär och Sandviken stärkte sedan upp och branden kunde så småningom släckas.


Sune Eriksson och Mona Nielsen hann inte få med sig någonting ut, förutom de kläder de har på sig. Pengar, plånböcker och personliga värdesaker blev kvar i lågorna.
– Man fattar det inte än, att allt brunnit upp. Det här läser man om, men man tror aldrig att det ska hända en själv, säger Mona Nielsen.

Omkring hälften av de tolv radhusen eldhärjades, men inga människor kom till skada.
Larmet om radhusbranden på Blåbärsvägen kom strax före klockan halv tre.

Branden tros ha startat på en balkong på baksidan av huset och spred sig snabbt till vindarna som tros vara helt utbrända.

Alla boende kunde snabbt evakueras och elden bekämpades av personal från flera brandstationer.
Vid sju-tiden på morgonen pågick fortfarande eftersläckningsarbete.

- Vi har beställt avlösning till klockan åtta, sen tror jag att det kommer få hålla på i någon timme till, säger in befäl på räddningstjänsten Pär Törnhult.