Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Family Ski

Family Ski
(Namco/Bergsala)
Ålder: 3+
Format: Wii

Sitter du i solstolen och längtar efter vinterns skidåkning? Med Namcos färgglada skidspel ”Family Ski” kan din väntan bli mer uthärdlig.

Spelet är ett lättsamt utförsåkningsspel med skön känsla som låter dig använda Wii-kontrollerna som stavar och låter fötterna styra dig (om du har en Wii balance board) utför gnistrande pister på ett förbluffande verklighetstroget sätt.

Den välgjorda kontrollen låter dig välja olika åkstilar, till exempel den klassiska plogtekniken, eller snabb puckelpiståkning. Självklart kan du också göra häftiga trick utför hopp och pucklar.

Om du vill bjuder du in tre andra spelare (då används inte balansbrädan), vilket gör att hela familjen kan ge sig ut på virtuell skidsemester hemma i soffan.

Här finns ett helt berg fullt av pister och en mängd utmaningar i karriärläget, men tonvikten ligger på en härlig åkupplevelse i backarna. Det lättillgängliga upplägget är både bra och dåligt. Det är en kul partyupplevelse med kompisarna, men kanske inte ett spel man lägger särskilt mycket tid på som ensamspelare.

Gillade du de lättsamma grenarna i ”Wii Sports” och längtar efter mer av den varan så bjuder ”Family ski” på bra lagom-underhållning. Det är en klart charmig åktur som lär tilltala alla slalomfrälsta spelare med barnasinnet i behåll.

Jens Höglin