Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för våldtäkt i Gävle

En 32-åring får två och ett halvt års fängelse för en våldtäkt i Gävle i oktober. När krogen stängde erbjöd han en kvinna skjuts hem, men tvingade i stället med henne till en lägenhet.

Annons

Kvinnan som bor i Sandviken hade varit på Harrys en kväll i oktober. Hon visste inte hur hon skulle ta sig hem, och tvekade att ta en taxi. Då kom 32-åringen fram och erbjöd henne skjuts. Hon följde med honom men förstod när de gick genom Gävle att han inte hade någon bil, och att hon inte skulle få skjuts.

Hon har berättat att hon blev arg och skällde på honom, men fick då en smäll i ansiktet. När hon ville gå blev han hotfull, grep tag i henne och tvingade henne med in i en lägenhet. Där knuffades hon ner i en soffa. Han höll henne i håret och tvingade henne till samlag.

32-åringen menar att hon följde med frivilligt och att det var hon som tog initiativ till sex. Men tingsrätten kommer fram till att det finns stöd för hennes berättelse, bland annat genom en skada i ansiktet och från en taxichaufför som berättar hur uppriven hon var när han senare skjutsade hem henne.

32-åringen döms till två och ett halvt års fängelse. Han saknar anknytning till Sverige och döms därför också till utvisning. Det fanns dessutom redan en utvisningsdom mot honom efter tidigare brottslighet.

Annons