Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får bygglov för motorbana

Kommunen tänker ge bygglov för motorbanan på Tierps flygfält.

Förutsättningen är att bolaget gör en bullerutredning och en riskanalys.

Annons

Utskottet Samhällsbyggnad ger det bolag som köper fältet förhandsbesked om bygglov. Ytterligare krav för bygglovet är dock en va-utredning och en geoteknisk undersökning.

– Det är inga konstiga saker, det där ingår i alla byggprojekt. Ett förhandsbesked är samma sak som att vi får bygglov. Nu kan vi börja investera, säger Lars-Erik Lindberg, Tierp Arena AB.

Lindberg säger att bullerutredningen redan är klar. De ska nu sätta upp en barack vid flygfältet för att där gå igenom ritningar inför va-utredningen. De ska också göra geotekniska borrningar och mätningar på platsen.

Enligt Göran Carlsson (S), ordförande i utskottet, är det inte så vanligt i förhandsbesked om bygglov att politikerna tydligt pekar på vissa punkter som ska uppfyllas.

Inför beslutet lät kommunen närboende yttra sig. Fyra synpunkter kom in, vilket Carlsson tycker var ett lågt intresse. En ville ha en analys av huspriserna. Ett annat önskemål var just en bullerutredning. Enligt kommunens regler ska bolaget få bygglovsbesked senast fem veckor efter att de lämnat in alla papper.

Lindberg hoppas att de kan komma igång med byggena på förhösten. Bolaget har sökt om en internationell dragracingtävling nästa sommar. De har också pratat om en mindre tävling i höst.

– Tiden har runnit i väg och en tävling är inget självändamål för oss.

På området planeras också en halkbana. Bolaget kan även tänka sig andra typer av tävlingar på anläggningen, till exempel skidor och hästsport.