Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Får man vara sjuk och lycklig i det här landet?

Jag är sönder, trasig och förbrukad! Varför? Inte direkt av min whiplash- skada kan jag tala om utan på grund av av den nya sjukförsäkringspolitiken!

Jag som vill jobba 25 procent trots att alla mina läkare anser att jag inte ska jobba alls för att jag är för sjuk.

Försäkringskassan med regeringens nya regler fungerar dock så att jag ska jobba 100 procent och byta jobb. Varför? Jag har ett jobb som i viss mån är anpassat för mig. Jag har jobbat i flera år på 50 procent och ramlar ihop mer och mer. När jag kommer hem från en arbetsdag orkar jag inte göra något mer sedan. Nu har jag fått avslag på min ansökan om 75 procent sjukersättning, samtidigt skulle jag kunna söka 100 procent om jag går efter specialistutlåtande och andra läkarintyg.

Nu är jag frisk! Konstigt med min fysiska skada. Jag rasar nu samman även psykiskt. Det fysiska och det psykiska hänger samman, lika bra att berätta det för folk verkar inte förstå det här. Jag tål inte stress, stressen får hela mig att rasa samman. I stället för att ge mig mina 25 procent förstör man hela livet för mig genom sin förbannade skenheliga jakt på sjuka.

Jag rasar samman. Jag är stadigt på väg mot ett sammanbrott, jag är inte lycklig! Får man vara sjuk och lycklig i det här landet? Inte med dagens regeringen i alla fall.

Jag börjar bli så arg att hela min kropp skriker ut sitt hat. Jag hatar att regeringen förstör för alla medborgare bara för att de själva ska tjäna pengar.

Vem är jag? Vet inte. Helt plötsligt kan jag inte läsa längre texter, jag tappar ord, jag minns inte längre vad jag pratar om mitt i ett samtal. Tack, regeringen, ni har kört mig i botten. Jag är inte längre en produktiv medborgare. Jag har en fysisk sjukdom. Jag undrar hur folk som redan från början mådde dåligt psykiskt hanterar det här? Mår jag så här nu, hur mår då mina medmänniskor? Värre? Vi sjuka mår inte bättre, vi sjuka mår sämre och jag orkar nog inte länge till, snart blir jag nog inlagd...

A med rätten att vara sjuk! Nej just ja inte med alliansen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare