Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre jobb med rödgröna

Annons

Den av oppositionen föreslagna höjningen av bensinskatten i kombination med kilometerskatt, fastighetsskatt, förmögenhetsskatt, höjd skatt på arbete, eventuell flygskatt med flera skatter som oppositionen utlovar eller överväger kommer bli kännbart för "verklighetens folk".
Kilometerskatten hotar 30 000 jobb enligt skogsindustrierna själva – det är alltså tre gånger så många jobb som försvinner än vad som skapas med oppositionens ”extra allt”-satsning.
Omvänd jobbpolitik!
Sammantaget kan de rödgrönas utlovade skatter och skattehöjningar slå hårt mot landsbygden.
Med de rödgrönas skattepolitik skulle jobben bli färre och Sveriges välfärd kraftigt försämras. För att bygga vår välfärd behövs nämligen att våra invånare har mer att röra sej med så de kan konsumera så företagen kan blomstra och arbetstillfällena öka.
Detta var skälet till jobbskatteavdraget och vi är glada att en undersköterska idag har ca. 1200 kr mer i lön per månad och en metallarbetare ca 1700 kr mer i lön per månad. Det är inga småpengar och detta har Alliansen lyckats med mitt under en ekonomisk kris och samtidigt ridit ur krisen bättre än något annatland i EU.
Vi kristdemokrater anser att det kan vara befogat att höja vissa punktskatter av miljö- eller hälsoskäl. Men det är viktigt att det totala skattetrycket sänks. Därför har vi medverkat till historiskt stora sänkningar av skatten på arbete, samtidigt som andra skatter har sänkts eller slopats.
Oppositionen föreslår skattehöjningar på alla fronter, vilket innebär en höjning av det totala skattetrycket.
De rödgröna går till val på att du ska ha mindre pengar att leva på när lönen kommer i slutet av månaden.
Vi går till val på att du ska få behålla mer av det som faktiskt är ditt- din lön, för välfärd och livskvalitet.
För Kristdemokraterna Gävleborg
Lennart Sjögren, partisekreterare, riksdagskandidat

Mer läsning

Annons