Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fartfyllt hålligång i Tierp

Nu är det dags för ny folkfest på Tierp Arena.

Förutom fartfyllda SM- tävlingar blir det också utställning för entusiastbilar och en chans för vanligt folk att testa maxhastigheten på sin egen bil ute på den unika betongbanan.

Dessutom blir det radio-sändningar med intervjuer, studiosnack och rock n’ roll direkt från arenan.

Annons

Redan i dag drar deltävlingarna i både SM och NDRS (Nordic Drag Racing Series) i gång och med 238 team på ingång lovar arrangörerna ytterligare en folkfest.

– Vi hoppas på minst 5 000 besökare per dag, säger arenans medieansvarige Patrik Larsson och meddelar att en del team kommer bara för att få träna på banan som fått gott renommé efter EM-tävlingarna.

En helt nyinrättad radiostudio kommer också att finnas vid tävlingarna. Det blir studiosnack och intervjuer.

– Och massa rock n’ roll, så ratta in 94,3, säger Patrik Larsson med ett skratt.

Prova ett testlopp

På lördagen börjar elimineringstävlingarna och planen är att köra finalerna någon gång mitt på dagen. Sedan får de snabba bilarna lämna plats för bilarna som vill delta i Sveriges största bilbingo.

På söndagen väntar sedan Tierp Summer Meet där ägare av entusiastbilar får ställa ut sina pärlor. Förarna med ”finbil” får dessutom gratis entré hela helgen. Det kommer också finnas möjlighet för vanligt folk att köra ett testlopp ute på betongbanan.

Liksom vid EM-tävlingarna för drygt en månad sedan kommer man även till helgen erbjuda bussar mellan köpingen och arenan. Turerna är anpassade efter Upptåget och en enkel resa kostar en tiokrona.