Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fast and furious

Fast and furious
Regi: Justin Lin
Med: Vin Diesel, Paul Walker,
Jordana Brewster med flera
Filmstaden, Gävle

Handlingen i ”Fast and furious” är som klippt och skuren för ett racingspel till Playstation eller Nintendo Wii.

Bana 1: Kapa en tankbil på landsbygden i Dominikanska republiken. Bana 2: Street racing i downtown Los Angeles. Bana 3: Biljakt med GPS i tunnlar i Mexikanska öknen. Däremellan en framkrystad handling för att hjälpligt binda ihop de bränsleslukande, och visserligen snygga och välgjorda, bilscenerna.

Det här är fjärde filmen i biljaktsserien som huvudpersonen Dom Toretto (Vin Diesel) var med och startade 2001, sedan lämnade i mittenfilmerna, men nu har kommit tillbaka till. Den här gången ska han hämnas på en gangster som har mördat hans flickvän. Precis som i den första filmen korsas Torettos väg av den infiltrerade ”Polisen-som-egentligen-vill-vara-gaturejsare” Brian O’Conner (Paul Walker). Nu tvingas (?) de båda jobba och köra vråltrimmade bilar ihop igen.

Den som vill se action blir som sagt inte besviken. Inte den som vill se lättkladda latinobrudar heller. Den som vill se bra dialog och starka skådespelarinsatser ska se en annan film. Eller förresten, stark är ju Vin Diesel. Men skådis? Njae.

Hur man i så många scener kan välja att zooma in en så uttryckslös nuna är faktiskt en gåta. Lite mer humor skulle inte heller skada mellan fartscenerna, även om det märks att regissören Justin Lin har gjort ett tappert försök med en del oneliners. Många av dem saknar dock poäng för den som inte har sett föregångarna.