Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fastighetsgränserna i Kungsberget ska bli tydligare – kartorna stämmer inte med verkligheten

I augusti påbörjas ett arbete med undersöka fastighetsgränserna i Kungsbergsområdet. Målet är att tydliggöra gränserna så att kartorna stämmer bättre överens med verkligheten.

Annons

Projektet är tänkt att pågå i olika etapper under tre år fram till och med 2020 och totalt är det cirka 20 000 hektar som ska gås igenom i Kungsbergsområdet.

Sandvikens kommun skriver att äldre gränser som redovisas i den nuvarande kartan kan skilja sig från var de ligger i verkligheten. Därför anses det vara nödvändigt med en inventering då det vid exempelvis skogsavverkning är viktigt med en digital registerkarta som går att lita på.

Finansieringen för projektet kommer från Landsbygdsprogrammet medan Lantmäterimyndigheten i Sandviken står för inventeringen i samarbete med bland annat Skogsstyrelsen.

I arbetet kommer nyanlända och människor som står utanför arbetsmarknaden att involveras, berättar projektledaren Roger Spring.

– Ett bra sätt för dessa att få en meningsfull sysselsättning och inblick i hur det fungerar här i Sverige, säger Roger Spring i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Helena Nyman: Egentligen är det inte så svårt med transpersoner. Du möter en människa, inte ett kön

Annika Bodotter njuter av natur och heminredning i Oslättfors: ”Nästa sommar blir det både orangeri och hockeybröllop”

För Plus-kunder: Olivias frustrerande väntan: "Min identitet hänger inte samman med min fysiska kropp"

Insändare: Bråka inte om skräp och hög musik, tänk på barnen som har roligt under stadsfesten

För Plus-kunder: Skadegörelse mot Nävergårdens förskola – personal: "Någon sköt med pistolliknande föremål mot fönstret"

⬛ Är du prenumerant? Klicka här för att logga in på ditt digitala konto.