Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faxander har mycket kvar att bevisa

Annons

Den långa raden av Bruksdisponenter i Sandvik AB har utökats. Och det är en spännande rekrytering som nu skett med Olof Faxander. Han kommer närmast från SSAB och har lång erfarenhet av stålbranschen men hans erfarenhet av den systemförsäljning som Coromants framgångar bygger på är begränsad. Aldrig tidigare har en VD och Bruksdisponent rekryterats utifrån inom Sandvik AB. På den tiden när Kinnevik styrde och ställde så kom ett par VD:ar från andra bolag inom den koncernen. Men sedan har det varit interna rekryteringar som Ollén, Eriksson, Hedström och Pettersson.

Faxander har rivstartat med att flytta huvudkontoret till Stockholm, säga upp en mindre del av koncernens anställda, köpa upp utestående aktier i Seco AB och höja avkastningskraven. Handlingskraft är viktigt men om just de här fyra åtgärderna är en bra början är inte självklart.

Man brukar säga att en VD som möblerar om sitt kontor som första åtgärd inte blir långvarig. Och Faxander nöjer sig inte med nya möbler, han flyttar hela koncernledningskontoret till Stockholm och centralt ska det nog ligga med gångavstånd från Arlanda Express. Annars hade det ju lika gärna kunnat ligga kvar i Sandviken. Ett dyrt VD-skifte inte bara för Sandvik utan även för de tjänstemän som måste skaffa sig ny bostad i Stockholm.

Många tycker det är fel att flytta kontoret från Sandviken då det är arbetarna och tjänstemännen där som byggt upp företaget. Tycker man det så säger man ju indirekt att arbetarna och tjänstemännen i t ex Norrsundet har orsakat att fabriken och sågverket läggs ned där. Och det säger ingen. Nej, Sandvik AB:s framgång har skapats av några få människor – styrelseledamöter/ägare, VD:ar och enskilda personer som arbetat hårt och samtidigt varit framsynta. Det man kan fråga sig är om det är lättare att hitta de goda krafterna i Stockholm? Göran Fredrik Göranssons pappa kom från Askersund till Gävle och dryga 100 år senare kom Wilhelm Haglund från Laxå till Sandviken. Båda har haft en avgörande betydelse för Sandviks framgångar. Kanske är det lättare att hitta de goda krafterna utanför storstadens hektiska liv?

Att med dunder och brak gå ut med att avskeda 3-400 anställda när man har 47.000 kan möjligen ge effekt på börskursen kortsiktigt. Förmodligen skadar det mer. En sådan åtgärd hade kunnat genomföras lugnt och smidigt utan alla rubriker. Medarbetaren från Laxå blev så småningom Bruksdisponent och då sa att han hade gjort ett misstag som chef för Sandvik och det var när han sade upp personal.

Köpet av SECO-aktierna har föreslagits av olika ”tyckare” de senaste 20-30 åren men alltid bedömts vara fel strategi. Ska man lyckas på marknaden globalt då ska man vara tränad med konkurrens på hemmamarknaden. Men nu är det tydligen rätt att minska den hemmavid?
Åtgärd nummer fyra med höjda avkastningskrav är kanske den mest tveksamma.

Ledningen lägger därmed en ”våt filt” över allt som heter företagsköp och nysatsningar, som en journalist kommenterade nyheten. En liten tillbakablick kanske visar hur dagens fixering mot snabba pengar kan leda fel:
1947 övertog Sandvik Lumalampans hårdmetallavdelning och utveckligen av hårdmetallverktyg kom igång på allvar. Verksamheten gick med förlust år efter år och 1954 ville styrelsen lägga ned den. Endast en eldsjäl, projektledare Wilhelm Haglund från Laxå, och en styrelse som gav verktygen ett nådeår förhindrade detta. 1958 blev Wilhelm Haglund VD och Bruksdisponent för Sandvik AB. Varför? Jo, hårdmetallverktygen gjorde Sandvik till ett globalt verkstadsföretag samtidigt som man tjänade mycket pengar.

Konjunkturen växlar, det vet alla företagsledare. Vid nedgången 2007-08 klandrades Sandviks VD Lars Pettersson för att han bromsade för sent och bolaget fick för stora lager av råvara som köpts in till för högt pris. Hur klarade Olof Faxander den krisen som VD för SSAB? Det är inte lätt att säga men en liten indikation kan en jämförelse mellan kursutvecklingen för Sandvik och SSAB mellan augusti 2007 och okt/nov 2008 ge.

Sandviks kurs minskade från 150 kr till 42 kr medan SSAB:s kurs minskade från 285 kr till 50 kr. Så i det avseendet är de båda lika lite framgångsrika men den ene får klander och den andre beröm. Olof Faxander har nu stora möjligheter att lyckas då han tar över ett i alla avseenden fint företag men han har mycket kvar att bevisa.

Björn Frankson
Civilingenjör och anställd vid Sandvik AB 1976-82.

Mer läsning

Annons