Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem häxor sökes i Gävle området

Brukar du lägga tarot för dina vänner? Har du kunskap om ritualer och besvärjelser och kanske kontakt med den ”andra sidan”?


Då kan Häxriket i Norden ha jobbet för dig. Nu söker företaget fem häxor, man som kvinna, i Gävletrakten.

Häxriket, med säte i Åhus, har funnits i fyra år. Efter att ha sparkat en del häxor som inte följde reglerna enligt Etiska rådets betalteletjänster annonserar man nu efter 20 häxor i Sverige: fem vardera i Gävle, Östersund, Göteborg och Malmö.

– Vi har ett par häxor från Gävletrakten och eftersom det här arbetet görs hemifrån är det stor risk att det blir ensamt. Det kan vara trevligt om det finns flera i samma område som kan träffas, säger ”överhäxan” Qinna Blomgren.

Som häxa jobbar du deltid hemifrån via internet och telefon. 19,90 kronor kostar det per minut att ringa till en häxa. Qinna Blomgren märker att det finns en efterfrågan i häxbranschen.

– Annars skulle vi inte ha överlevt så länge som vi har gjort. Det finns en uppsjö av spålinjer, men det som är signifikativt för oss är att vi är seriösa. Och det säger väl alla, men jag har aldrig stött på ett företag som satsar så mycket på utbildning och att utveckla sin personal och som har så svåra arbetsprover.

För den som blir utvald bland alla ansökningar får först gå igenom ett test. Via telefon ställer då Qinna Blomgren, eller någon av de andra häxorna, fem frågor om sig själv och sin omgivning till den sökande, för att se om denne har känsla för häxyrket.

Och det spelar ingen roll om du är man eller kvinna.

– Det handlar inte om kön. Häxa är något man är. Det är en livsfilosofi. Man kan inte vara bagare ena dagen och nästa sadla om till häxa.

Den som ringer till Häxriket i dag har ofta funderingar kring kärlek och arbete.

– Många upplever svårigheter på jobbet och undrar: Vad ska jag arbeta med? Vad kan jag göra för att det ska bli lättare på jobbet?

Qinna Blomgren är medveten om att häxyrket ofta uppfattas som knepigt och att det bara är påhitt.

– Alla får tycka precis vad de vill. Man behöver inte tro på det. Men det övernaturliga är vardagligt för oss.