Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fem personer dog i knarköverdoser - nu införs förbud mot elektroniska dansfestivaler

Det är slutdansat på elektroniska musikfestivaler i Argentinas huvudstad Buenos Aires – åtminstone för stunden.

Annons

Sedan fem personer dog, och fyra personer fördes till sjukhus, efter knarköverdoser på festivalen Time Warp tidigare i april har de lokala myndigheterna i Buenos Aires slutat ge tillstånd till stora elektroniska musikfestivaler, skriver The Guardian.

Buenos Aires borgmästare Horacio Rodriguez Larreta säger att förbudet kommer att gälla tills staden genomfört en lagändring för att få bukt med tillgången på och bruket av droger under festivalerna.

Fem personer har gripits i samband med Time Warp-festivalen sedan festivalbesökare vittnat om öppen försäljning av droger som ecstasy, LSD och kokain.

Time Warp är en tysk kringresande festival som finns i Utrecht (Nederländerna) New York (USA) Mannheim (Tyskland) och Buenos Aires.

Bland årets dj:s på Time Warp i Buenos Aires fanns stora namn inom techno och house som Dixon, Ricardo Villalobos och Sven Väth.

(TT)