Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fest, fest, fest överallt

Annons

Om man skulle orka räkna hur många gånger ordet ”fest” nämns i till exempel den här tidningen den här veckan. Om man skulle orka det så skulle man få ihop en ansenlig siffra.

För oj vad fest det är nu.

Cityfesten är kanske den första festen man tänker på, från och med i dag är den svår att förtränga eftersom stan är avspärrad och karuseller snurrar och öltält öppnar och partyband spelar och knallar säljer krimskrams och tonåringar fyllegrinar och langos hetsäts och allt är precis som det brukar vara när det är fest.

Och så finns ju den stora idrottsfesten som inleds på fredag och som redan nu pågår i diverse tv-sändningar och tidningsbilagor och i små uppladdningssnack på sportredaktioner och bland idrottsintresserade som bockar för viktiga tävlingar och planerar när väckarklockan ska ställas.

Invigningen av den festen sker på ett datum som folk utan att vara särskilt numerologiskt bevandrade fattar att det är nåt speciellt med: 080808. Folk gifter sig så det står härliga till just nu och ett bröllop innebär ju fest.

Kräftfest-dags är det också. Surströmmings- också.

Vi kan även tänka oss slut-på-semestern-festen, regnfesten, abstinens-efter-pride-festen, onsdagsfesten, spritfesten, allsångsfesten, sexfesten (gärna utomhus bland folk har vi fattat efter att ha läst kvällstidningarna i sommar), skördefesten, simskoleavslutningsfesten, drottningens namnsdagsfesten.

Det går att fira nästan hela tiden just nu. Fest är grejen.

Mer läsning

Annons