Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Sandler skämtar utan snusket

/
  • BARNTILLÅTEN. Den annars lite småsnuskige Adam Sandler fick tygla sig när han spelade in Disney-filmen

Adam Sandler utan massa snusk och obsceniteter, är inte det som om Arnold skulle ha gjort karriär utan muskler?

Annons

Men Adam Sandler kan vara gullig också, emellanåt, och den gullighetsfaktorn får han mjölka hårt i denna Disney-produktion för barn som inte har lärt sig att uppskatta sexskämt ännu (även om Adam Sandlers humor, hur snuskig den än kan vara, alltid har känts anpassad för pojkar som snart ska bli könsmogna).

Han gör återigen sin patenterade roll som småkorkad storhjärtad tokstolle, denna gång med twisten att godnattsagorna som han berättar för sina syskonbarn mirakulöst kommer till liv dagen efter.

Han drömmer om att få ta över och styra det stora hotell som han jobbar på, och med sagornas hjälp försöker han styra verkligheten så att den drömmen ska gå i uppfyllelse.

Men det blir inte alltid som han berättar för barnen, då de själva adderar saker till sagorna som stör hans planer – som när han berättar att han får en kyss av en snygg tjej, och ungjävlarna förstör det med att skicka en dvärg som kommer och sparkar honom på smalbenet.

Skiftningen mellan verkligheten och sagornas värld, där Sandler är allt från riddare till rymdhjälte, ger ”Bedtime Stories” ett tempo som håller ledan borta, och när han själv visar sina bästa sidor som Hollywoods goofigaste skådespelare, blir filmen riktigt trivsam.

Tricket är enkel, fånig humor. Som när han tvingas hålla en viktig presentation fastän hans tunga är uppsvälld, eller när hans konkurrent attackeras av en kyssugen levande snorkråka.

Kyssande snorkråkor är inte direkt PG Wodehouse, men de har sin charm.

Mer läsning

Annons