Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra skådisar räcker inte

/
  • Nej, inte så bra. Amanda Seyfried och Channing Tatum spelar kärlekspar med förhinder i ”Dear John”, en film som får katalogiseras som ytterligare ett sätt för Lasse Hallström att betala hyran i väntan på att göra något riktigt bra igen.

Annons

”Dear John” bygger på en bok som regissören Lasse Hallström själv avfärdar som översentimental. Hallström har lite sorgset berättat hur han försökte redigera filmmanuset för att få in lite äkta känslor bland alla konstgjorda. Man får säga att han lyckats sådär.

Filmen handlar om två unga människor (spelade av Channing Tatum och ”Mamma mia”-dottern Amanda Seyfried) som tillbringar mycket lång tid med att inte få varandra. Tatums rollfigur, John, är amerikansk soldat och som sådan ständigt upptagen med att anfalla små länder. Seyfrieds, Savannah, har också annat för sig. Det borde vara sorgligt, det borde vara gripande, men, sorry – Lasse Hallströms patenterade vaselinhinna på linsen lägger sig också som en slöja mellan filmen och publiken. Det berör inte, tränger inte in, känns som – och borde ha varit – en typisk direkt-till-dvd-film.

Det som håller filmen, och publikens intresse, uppe är skådespelarinsatserna.

Nästan alla här är bättre än sitt element, som att se Barcelona i någon av de där uppvisningsmatcherna där allt bara handlar om pengar.

Nästan alla. Undantaget är Amanda Seyfried, som är som om Victor Valdés skulle ha ersatts i Barcelonas mål av Amy Diamond.

Mer läsning

Annons