Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Coen gör Pitt till idiot

/
  • Hela gänget. Joel Coen, Tilda Swinton, Frances McDormand, Brad Pitt, George Clooney och Ethan Coen på plats i Venedig.
  • Puckon. George Clooney och Brad Pitt tvekade inte att spela idioter, när bröderna Coen kallade.

Vad gör man inte för att få vara med i en ny film av bröderna Coen?
George Clooney och Brad Pitt spelar två riktigt obegåvade karaktärer i nya "Burn after reading".
– Det är den tredje roll de skrivit för mig där jag ska spela idiot. Jag börjar bli lite bekymrad över det nu, säger George Clooney med ett skratt.

Annons

Bröderna Ethan och Joel Coens senaste film, "Burn after reading", är en vildsint svart komedi om hur sex, otrohet och missförstånd i Washington leder till en rad människors undergång och död.

De flesta karaktärerna i filmen är, snällt uttryckt, mindre begåvade. Inte minst korkad är Pitts karaktär, en ständigt tuggummituggande man som arbetar på ett gym.

– När jag läste manuset var jag inte säker på om jag skulle känna mig smickrad eller förolämpad, säger han.

Som vanligt när George Clooney och Brad Pitt ställer upp på presskonferens tillsammans handlar det mest om skratt och flams och dumma svar på dumma frågor. Sådana är det gott om, och när en journalist frågar Pitt om hur tvillingarna mår, svarar Clooney:

– Tvillingarna mår bra. Tack.

Om sin egen karaktär i filmen säger Clooney:

– Han är väldigt, väldigt smart. Och att jag säger det bevisar bara hur låg min egen intelligenskvot är.

En av de få seriösa frågorna på presskonferensen handlar om filmens politiska innehåll, om att Clooney tidigare i filmer som exempelvis "Syriana" skildrat de hemliga agenternas värld.

– Jag tyckte att manuset var riktigt roligt. Det var därför jag tackade ja. Jag tänkte faktiskt inte på att detta var ännu en film som utspelades i en agentvärld. Jag tycker bara det är kul att spela idiot. Det är därför dom väljer mig. Så det fanns inga politiska intentioner med filmen.

En av de sista frågorna handlar om valet i USA, som när intervjun görs fortfarande är en bit framåt i tiden. George Clooney säger:

– Jag är optimistisk. För den första gången på många år finns det anledning att vara det när det gäller politik i USA. Det är en spännande politisk tid där nu.

– Jag håller med. Jag är också optimistisk, säger Brad Pitt.

"Burn after reading" har premiär i Gävle i kväll.

Annons