Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröllopsduellen

/

Bröllopsduellen

Regi: Gary Winick

Filmstaden, Gävle

Annons

Vännerna Liv och Emma ska äntligen få gifta sig. Och hela deras liv har de drömt om att just deras bröllop ska vara ett junibröllop på the Plaza i New York. 

Allt börjar bra och de lyckas båda på något mirakulöst sätt få som de vill. Men så lätt går det naturligtvis inte. Deras datum krockar och då startar en catfight utan dess like. Och det är ungefär här, strax efter att hela salongen har slutat prassla med godis och precis har avslutat den där konversationen som inte hanns med på fikat innan som den här filmen går från riktigt usel till att bli nästan osebar.

Liv och Emma börjar med gerillaverksamhet mot varandra. Det är saboterade hårfärgningar, förstörda spray-tans och alla möjliga elakheter som är typiskt kvinnliga kastas mot varandra. Den ena lyckas till och med förstöra den andras möhippa genom att dansa ”sexigare” på scenen på stripklubben.

Medan kvinnorna sysslar med de här typiska kvinnliga sakerna håller sig männen på sin sida. De är kloka, ser exakt likadana ut, och är för de mesta förstående. Ungefär som män alltid är.

Nej, så är det naturligtvis inte i verkligheten. Och film måste naturligtvis inte vara som i verkligheten.

Det är oftast en fördel om de inte är som i verkligheten men man kan kräva att de åtminstone vill säga något. Eller är roliga. Eller gör att du faktiskt inte känner att du har kostat bort en och en halv timme av ditt liv.

För det har du gjort om du gått och sett den här filmen.

Mer läsning

Annons