Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Claudia Galli i Läckberg-satsning

/
  • ”Fjällbackamorden” blir film. Richard Ulfsäter, Camilla Läckberg och Claudia Galli.

Claudia Galli och Richard Ulfsäter spelar huvudrollerna i den kommande internationella filmsatsningen ”Fjällbackamorden”, som är baserad på Camilla Läckbergs bästsäljande bokserie.

– Det är en stor ära att få axla en sådan här roll, när man vet att så många läst den, säger Claudia Galli.

Annons

Satsningen på Camilla Läckbergs bokserie om det lilla västkustsamhället Fjällbacka kommer innebära tio nittiominutersfilmer skrivna för tv och två biofilmer där den första är baserad på boken ”Tyskungen”. Tanken är att tv-serien ska lanseras internationellt i stil med ”Morden i Midsomer” och ”Mord i sinnet”.

Sänds i tv utomlands

Claudia Galli, känd från bland annat ”Tusenbröder”, ”Svensson Svensson” och ”Starke man”, som spelar författaren Erica Falck, har inte hunnit fundera över vad rollen skulle kunna innebära för hennes karriär utanför Sverige.

– Det vore väl fantastiskt om det skulle hända någonting, men det är inget jag tänker på. Men jag har förstått att det kommer visas på tv i andra länder och bara det är ju lite häftigt, säger hon.

För regin för de första två filmerna står Marcus Olsson, som 2000 Oscarsnominerades för sin kortfilm ”Stora och små mirakel” och som även har regisserat tv-serierna ”Morden i Sandhamn” och ”Mäklarna”. Richard Ulfsäter, som gestaltar polisinspektören Patrik Hedström, har tidigare spelat i filmer som ”Patrik 1,5” och ”Fyra år till”. Han och Claudia Galli är goda vänner privat.

Viktig vänskap

Hon tror att deras vänskap kan vara viktig för deras roll som paret Erica och Patrik.

– Redan första provfilmningen med Richard kändes jättebra, det kändes som vi var Erica och Patrik. När vi kommer in i första filmen så ska vi vara gifta och ha barn, därför tror jag att det är bra att vi känner varandra sedan tidigare.

Inspelningarna av filmerna startar 15 augusti 2011 i området kring Fjällbacka i Bohuslän.

Mer läsning

Annons