Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Craig och Moodysson nära samarbete

/
  • Bond, James Bond. Daniel Craig i den actionfyllda

James Bond-stjärnan Daniel Craig har haft en film på gång med Lukas Moodysson. Men tidsbrist stjälpte projektet, säger Craig.

Annons

Daniel Craig är just nu i Stockholm för att göra pr för nya Bondfilmen "Quantum of solace". Han har tidigare flera gånger uttryckt sin stora beundran för Moodysson – nu berättar han också att de båda varit i kontakt och diskuterat en filmidé.

– Vi träffades härom året efter att han kontaktat mig. Vi försökte få till stånd ett gemensamt projekt men det blev inte så. Jag var upptagen med annat, säger Craig som inte vill berätta vilken film det rörde sig om.

– Men jag hoppas på att kunna jobba med honom någon gång framöver i stället.

Craig, som gjorde dundersuccé med sin första Bondfilm "Casino Royale", säger att rollen som Bond gett honom ekonomisk trygghet men samtidigt komplicerat hans liv.

– Jag kan inte åka buss, men å andra sidan kan jag hoppa in i ett flygplan till vart som helst i världen så det kanske jämnar ut sig. Det är tråkigt att inte kunna röra sig i offentliga miljöer utan att folk hittar mig. Jag har försökt med hatt, men det funkar inte alls, säger Craig.

På frågan om den flitiga produktplaceringen i Bondfilmerna säger Craig att de är ett nödvändigt ont:

– Företagen ger oss en check och säger "använd pengarna som ni vill". Det är viktigt om man gör en film för tvåhundra miljoner dollar. Jag bekämpar alla tankar på konstnärlig inblandning från de här bolagen och producenterna låter alltid regissören klippa bort en scen även om det skulle innebära att viss en produkt försvinner.

– Jag har visst blivit en hemsk kapitalist, men det är tyvärr enda sättet att få Bondfilmerna gjorda.

Mer läsning

Annons