Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Erikssons tecknade pärlor

/

Eva Erikssons tecknade pärlor
Barntillåten
46 minuter
Regi: Johan Hagelbäck, Eva Eriksson, Jan Gustavsson

Annons

Så skönt att känna igen sig. Det är som att kliva rakt in i Eva Erikssons fina bokillustrationer. Det är så här det ska vara när bilderna får liv.

När till exempel Barbro Lindgrens böcker om Loranga, Masarin och Dartanjang skulle föras över till film blev det gulligare, färggladare och slätare än i böckerna. För att inte tala om skräckexemplet: den tecknade versionen av Pippi Långstrump där allt förvrängdes till oigenkännlighet. Så är det inte med dessa tre kortfilmer av Eva Eriksson.

Barnen känner genast igen figurerna och miljöerna från ”Mamman och den vilda bebin”, ”Lilla syster kanin” och ”Bella och Gustav - om en liten vecka”.
Tempot är makligt utan snabba klipp. ”Lilla syster kanin” och ”Bella och Gustav” berättas ur barnperspektiv. Hur trist det till exempel kan vara med småsyskon. Storebror kanin måste passa sin olydiga lillasyster när föräldrarna letar mat. Bella matar sin bebislillebror för att han ska växa snabbare så att Bella äntligen kan leka med honom.

Det är roligt när vilda bebin busar, och lite lagom läskigt när vilda bebin försvinner från sin mamma eller när storebror kanin och lillasyster kanin blir jagade av rävarna.
Det här är perfekt matiné för de allra minsta.

Mer läsning

Annons