Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föga spännande att se fylltrattar i två timmar

/
  • Fylleslag på film. Alkoholiserade journalister i karibisk exil finns det gott om i ”The rum dairy”. Giovanni Ribisi, Johnny Depp och Michael Rispoli spelar tre av dem.

Johnny Depp står överst i rollistan, men huvudperson i ”The rum diary” är utan tvekan spriten.

Annons

Filmatiseringen av Hunter S Thompsons tillspetsade version av sin egen tid som journalist i 60-talets Puerto Rico handlar om berusning, bakfylla och om att komma direkt till jobbet efter ännu en festnatt.

Den handlar också om journalistisk integritet, kolonialism och omoraliska företag, men det är små sidospår som drunknar i rom, öl och narkotiska ögondroppar.

Det är kanske inte otippat att mötet mellan regissören Bruce Robinson och skådespelaren Johnny Depp skulle bli ett fylleslag. Robinson – som gjort fyra filmer på 24 år – slog igenom 1987 med kultklassikern ”Withnail and I”, om två alkoholiserade skådespelare i 60-talets Camden. Repliken ”I demand some booze” har sedan dess blivit en given partyfras i varje brittisk studentbar.

Johnny Depp har spelat en packad Hunter S Thompson förut, i den än mer självbiografiska ”Fear and loathing in Las Vegas” (1998) – och som kapten Jack Sparrow i ”Pirates of the Caribbean”-filmerna spottar han inte heller i glaset. Robinson har berättat att under inspelningen av filmen återföll han i sin alkoholism, men att han blev nykter igen ”när jag inte längre var i Johnnys närmiljö”.

Tyvärr är det föga spännande att betrakta en skock fylltrattar i nära två timmar. Trots häftiga miljöer och en fin insats av Giovanni Ribisi som monumentalt söndersupen kriminalreporter blir filmen en utdragen, långtråkig plåga – som att missa sista nattbussen hem från en urspårad svensexa.

Mer läsning

Annons