Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott att se fjäll, öde väg och unga kvinnor

/

Annons

Fjäll. Öde väg. Öde väg med traktor. När 15-åriga norska tjejen Alma beskriver sin hemort får det fucking Åmål att stavas metropol. Alma vill bara bort.
Men först vill hon ha sex. Hormonerna rusar i kroppen. Gärna grannkillen Arturs sammetsblick – men helst ett rejält ligg.
Telefonräkningen blir en överraskning för Almas lilla mamma – servicesamtal till en sexlinje – 6000 kronor! Fniss.
Det pirrar av skönt uppsluppna känslor i den här filmen. Trots att den handlar om en hopplös tonårstid och evig väntan i busskurer för bara en ölfylla bakom ungdomsgården. Trots att Alma blir utfryst i skolan och mår skit.
Efter en sjuk händelse på en fest kallas hon allmänt Pitt-Alma. Men lägger sig inte i flickrummet och snorar för det. Alma blir förbannad.
”Ligg med mig” måste vara den bästa medicin som kan tas mot klichéfyllda amerikanska tonårskomedier. Sex and the byhåla. Fniss. Förvisso en snöflingelätt bagatell från den unga norska filmindustrin, men den har en hel ryggsäck av gott självförtroende.
Här finns klassens bystdrottning som överdoserar läppglans, fniss. Här finns Alma som fantiserar om ett erotiskt äventyr med Konsumföreståndare, fniss (han bär cykelhjälm under den tänkta akten).
Fjäll. Öde väg. Öde väg med suveräna unga kvinnor. Det är gott att se.

Mer läsning

Annons