Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hollywood väntar på Vikander

/
  • Vår nästa export. Alicia Vikander står på tröskeln till en internationell karriär.

Alicia Vikander är på väg västerut. I höst gör hon sin första film på engelska, och sedan väntar fantasyfilmen ”The seventh son” med Julianne Moore.

Annons

Men ryktet om hennes filmmöte med Brad Pitt är betydligt överdrivet.

22-åriga Alicia Vikander spås bli nästa svenska skådespelare att erövra Hollywood. I slutet av sommaren inleds inspelningen av en ännu hemlig film utanför Sveriges gränser.

– Det blir min engelska debut, säger hon under en intervju i Stockholm.

Ska den spelas in i USA?

– Den blir på engelska, mer kan jag inte säga. Inspelningen pågår fram till nyår.

Ska spela mot Julianne Moore

Därefter ska hon spela in fantasyfilmen ”The seventh son” med Julianne Moore och Jeff Bridges. Däremot stämmer det inte att hon är aktuell för en roll mot Brad Pitt i zombiefilmen ”World war Z”, som branschtidningen Empire rapporterat.

– Det är sant att jag träffade regissören Marc Forster för några månader sedan. Men filminspelningen har inletts, och jag sitter ju här, säger hon

Hennes första utländska film är redan inspelad. I danska ”Dronningen og livlaegen” spelar hon den danska 1700-talsdrottningen Caroline Mathilde som blir förälskad i kungens läkare (Mads Mikkelsen). Filmen bygger på samma händelser som P O Enquists roman ”Livläkarens besök”. Nästa år får den biopremiär.

”Ett fantastiskt kvinnoöde”

– Det är en drömroll, ett fantastiskt kvinnoöde. Jag får spela henne från tidig ålder till att hon dör när hon är 25 år. Då har hon genomgått förvandlingen till drottning, varit gift med en man som är galen, och så finner hon kärleken. Det var extremt kul.

Vad vill du helst göra som skådespelare?

– Jag har chansen att få pröva på de här stora produktionerna i USA, samtidigt som jag också har möjlighet att få välja att göra mindre produktioner i Europa och Sverige. Jag vill jobba med regissörer och historier som jag brinner för och karaktärer som jag vill lära känna.

Jag brinner för karaktärer jag vill lära känna.

Annons