Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen favorit bland kidsen

/

Annons

Animerad 3D-film hade ett fantastisk år 2010 med smarta ”Toy story 3” och ”Draktränaren”. Nu är det dags för ”Yogi Björn”, den klassiska Hanna-Barbera-björnen, att få ett nytt och tredimensionellt liv.

Filmen kretsar kring Yogis hemskog Jellystone Park, som tappat besökare och hotas av stängning. Yogi måste därför komma på ett smart sätt att rädda parken, men skogvaktaren Smith är inte lika pigg på att få hjälp av den smått klantige björnen vars största intresse är att stjäla picknick-korgar från skogens besökare.

”Yogi Björn” är egentligen en rätt gullig historia, men också tämligen menlös. Storyn är tunn, dubbningen till svenska under all kritik (tror ni inte att även barn ser att munnen går helt i otakt till orden?).

De senaste årens animerade filmer brukar lägga in ”vuxenhumor” i familjefilmer så att även föräldrarna ska få fnissa lite, här är den humorn så mesig, feg och dum att den blir helt onödig.

Ett varningens finger höjs därmed till alla utan barn som av nostalgiskäl skulle vara sugna att pipa förbi biografen. Den här filmen funkar bara för riktigt små barn, men ”Yogi Björn” kommer inte ens att bli en favorit bland kidsen – de har redan sett coolare djur apa sig på bio. Flera gånger om.

Carina Jönsson

Mer läsning

Annons