Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lika enkönat som ”Ladies night”

/

GamerFilmstaden, GävleRegi: Mark Neveldine och Brian Taylor. Medverkande: Gerard Butler, Michael C Hall, Alison Lohman med flera.

Annons

”Gerard Butler spelar en oskyldig man som döms att delta i Slayer-spelet, ett futuristiskt publikstyrt dödsstraffsdatorspel. Medan Gerard flyr från andra fångar med superavancerade vapen är spelets skapare (Michael C Hall från ’Dexter’) upptagen med att tjäna mer pengar och skaffa sig världsherravälde.”

Låter detta vagt bekant? Det kan bero på att det är filmsajten imdbs synopsis till ”Running man”, Schwarzenegger-dystopin från 1987. Med enstaka ord utbytta.

Likadant gjorde de med manuset till ”Gamer”; bytte några ord bara. Tv blev internet, programledare blev datormogul - och Arnold blev Gerard Butler, mannen med filmvärldens bästa agent; det finns knappt en film under hösten som han inte är med i, han skulle ha gjort rösten till ”Lilla spöket Laban” också om inte Maria Lundqvist redan stått under kontrakt.

Men annars är allt detsamma: män på duken som springer, skjuter och dör, män i salongen som äter popcorn. Som projekt är ”Gamer” lika enkönat som ”Ladies night”.

 

Annons