Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mats Sundin-kopia nya skräck-Jason

/
  • Nej, det är inte Mats Sundin i huvudrollen som Jason, utan Derek Mears tar över som den klassiska skräckfiguren i hockeymask (!).

Derek Mears som spelar seriemördaren Jason Voorhees i "Fredagen den 13:e" är skrämmande lik NHL-stjärnan Mats Sundin.

Annons

- Du är faktiskt inte den förste som påpekar det, säger Derek Mears.
Båda är 196 centimeter, flintskalliga och högerhänta. Mats skjuter höger och Derek svingar macheten med samma hand. Mats spelade tretton säsonger i Toronto Maple Leafs i tröja nummer 13 och...!
- Jason dödar 13 i filmen, skrattar Derek som i några månader till är 36 år medan "Sudden" blir 37 samma dag som filmen har premiär, fredagen den 13 februari - förstås.
Hårresande
För Derek var det ett stort ögonblick när han testade hockeymasken första gången.
- Andrew Stoddard, som skapade makeup effekterna gav mig masken och alla som tillverkade döda kroppar, avhuggna ben och annat bara stod och tittade. Det var hårresande, konstaterar den sympatiske skådisen och stuntmannen.
"Fredagen den 13:e" blev en enorm succé 1980 och sen dess har otaliga karaktärer slaktats i elva uppföljare.
Enorm ära
Rollen som Jason är en enorm ära för Derek.
- Jag har varit ett fan av alla Jasons och nu plötsligt står jag i rampljuset. Det är inte klokt, så självklart känner jag pressen. Jag vill inte att någon ska bli besviken.
Handligen i den nya filmen följer det vanliga mönstret.
Clay Miller, spelad av Jared Padalecki, ("Gilmore girls", "Supernatural"), letar efter sin försvunna syster Whitney, (Amanda Righetti från"The mentalist"). Trots polisens och lokalbefolkningens varningar åker han till Camp Crystal Lake där ett gäng collegeungdomar samlats för en kul helg.
Mänsklig Jason
Jenna, (Danielle Panabaker från "Shark"), erbjuder sig att hjälpa Clay. Helt ovetande om att det är här Jason Voorhees huserar.
- Vi möter en mera mänsklig Jason. I stället för en robotlik mördarmaskin är han en verklig person som man faktiskt kan hysa sympati för. Man förstår var han kommer ifrån, anser Derek.
- Damian Shannon och Mark Swift som även skrev manus till "Freddy vs. Jason" hänvisar inte till honom som monstret eller skurken vilket jag gillar. Jason är anti-hjälten, säger regissören Marcus Nispel:
Nyfikenhet
Jason Padaleckis teori om varför skräckrysare är populära:
- Vi är nyfikna på vad Jason Voorhees, Darth Vader och Freddy Krueger ska göra härnäst.
Filmen är gjord av Michael Bay, Andrew Form och Brad Fuller som gav världen nyinspelningar av "Motorsågsmassakern" och "Huset som Gud glömde".
- Skräckfilmer är en genre som får dig att känna något på samma sätt som komedi gör att du skrattar, säger Andrew Form. Den lockar fram en omedelbar reaktion. Vi ville göra en rolig skräckfilm, en berg-och dalbane upplevelse av skratt och skräck.
Smart business
Brad Fuller förvånar sig inte över att slasherfilmer dominerar utbudet under 2009.
- Mycket handlar om ekonomi. En rulle för 20 miljoner dollar som har chans att spela in produktionskostnaden redan första helgen är smart business.
Inte helt överraskande går det redan rykten om en uppföljare.
- Oavsett om jag får en roll eller inte ser jag fram emot den, säger Derek Mears.
Innan vi skiljs avslöjar Derek vad som ger honom mardrömmar.
- Att stå i mål när Mats Sundin laddar för skott!

Annons