Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Persbrandt klar för huvudrollen i ”Hypnotisören”

/
  • Mikael Persbrandt är klar för Lasse Hallströms kommande filmatisering av ”Hypnotisören”. Persbrandt ska spela titelrollen. Foto: Scanpix

Mikael Persbrandt ska spela titelrollen i Lasse Hallströms filmatisering av bästsäljaren ”Hypnotisören”.

Annons

– Det är en skådespelare som jag beundrat länge på avstånd, säger Lasse Hallström till TT Spektra.

I januari nästa år inleder Lasse Hallström inspelningen av romanen ”Hypnotisören”. Berättelsen handlar om hur en hypnotisör hjälper till att utreda några brutala mord. Och valet av Mikael Persbrandt till titelrollen förklarar Hallström så här:

– Jag brukar vara i Sverige på somrarna, och då har jag sett filmer med Persbrandt, bland andra några Beck-filmer och den där han gjorde med min hustru Lena (Olin reds anm), ”Bang bang orangutang”, säger han.

”Hypnotisören” är den första filmen i en planerad serie baserad på författarpseudonymen Lars Keplers romaner om polisen Joona Linna. Bakom pseudonymen återfinns författarparet Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril.

Vem som ska spela Linna och hur resten av rollbesättningen ser ut är ännu inte officiellt. Klart är i alla fall att premiären för ”Hypnotisören” är satt till oktober 2012.

Det var meningen att Hallström innan dess skulle ha regisserat ”The danish girl” med Nicole Kidman i huvudrollen, men han avslöjar för TT Spektra att han så sent som i fredags hoppade av projektet.

– Det har varit för mycket fram och tillbaka med det, manuset känns inte rätt och häromveckan hoppade Rachel Weisz, som skulle spela den andra huvudrollen, av. Så det skulle känts fel att nu snart börja göra en film om ett så delikat ämne som ett könsbyte utan att allt är på plats.

– Men jag har sagt att jag kan tänka mig att göra den vid ett annat tillfälle, om dom inte hittar en ny regissör.

Gunnar Rehlin/TT Spektra

Mer läsning

Annons