Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu släpps de brittiska Wallander-filmerna på dvd

/
  • NU PÅ De tre första filmerna om Kurt Wallander som Kenneth Branagh gjort huvudrollen i, släpps nu på dvd i Sverige.

Kenneth Branagh har gjort succé som svenske polisen Kurt Wallander. Och han gillar rollen.
– Wallander är en oerhört spännande och sammansatt karaktär, säger Kenneth Branagh.

Annons

De tre första filmerna om Kurt Wallander som Kenneth Branagh gjort huvudrollen i, släpps nu på dvd i Sverige. Senare i år kommer de i svensk tv.

Det positiva mottagande de tre filmerna fick i England gör att Branagh i juli återvänder till Skåne för att göra ytterligare tre Wallander-filmer.

De tre Mankellböcker som hittills filmats med Branagh i huvudrollen är "Steget efter", "Brandvägg" och "Sidospår".

Kenneth Branagh berättar att han och producenterna på BBC arbetar intimt tillsammans med Henning Mankell för att förbereda produktionen.

Branagh har inte sett de svenska filmatiseringarna, men sedan många år tillbaka är han en beundrare av Henning Mankell och av Wallanderböckerna.

– Jag hade läst dem bara för att de var så välskrivna och underhållande. Så jag var en del av den publik som tycker om att läsa bra och spännande kriminalhistorier.

Kenneth Branagh säger att en av styrkorna också är att personen Wallander - trots de omänskligheter han tvingas konfrontera - aldrig förlorar sin mänsklighet, sin humanism.

– Jag tror att vi alltid förväntar oss att de poliser vi ser på film och tv ska vara vana vid att se människor dö eller lida. Men det är inte Wallander.

BBC bestämde sig tidigt för att filma på plats i Sverige.

– Jag tror att ni svenskar har ett annat förhållande till landskapet än vad många andra har. Det finns en atmosfär i det svenska landskapet som är oerhört speciell och som inte går att finna någon annanstans.

Mer läsning

Annons