Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persbrandt nekas roll som Cornelis

/
  • FILM.

Efterlyses: skådespelare som kan sjunga och ser ut som Cornelis
Vreeswijk.
I september börjar inspelningen av Vreeswijk-filmen "Cornelis".

Annons

"Cornelis" ska regisseras av "Om Gud vill"-regissören Amir Chamdin och är ett av många projekt som Sonet Film kommer att vara involverat i de närmaste åren.

Men än är det inte klart vem som ska spela en folkkäre trubaduren.

– Vi har fyra stycken som vi väljer mellan. Det är viktigare med en bra skådespelare som kan sjunga, än med en sångare som kan agera, säger Sonets vd Peter Possne.

En sak är klar när det gäller rollbesättningen - det blir inte Mikael Persbrandt som gör huvudrollen.

– Överhuvudtaget tror jag det vore fel att ha en alltför känd skådespelare i rollen, säger Possne, som i övrigt är som en mussla när det gäller projektet.

Han ber att få återkomma när allting kring rollbesättningen är klart.

Sonets andra stora projekt det närmaste året är det redan kända "Skärgårdsdoktorn", baserad på tv-serien med samma namn.

Bolaget ligger också bakom bland annat Johan Brisingers "Änglavakt", som just nu är under inspelning, Peter Schildts ungdomsdrama "Tusen gånger starkare", Fredde Granbergs polisfilmskomedi "Kommissarie Späck", Joakim Ersgårds "Män", Mats Aréhns "Oskar Oskar" med Björn Kjellman i huvudrollen och Ruben Östlunds hett emotsedda "Play".

Dessutom kommer duon bakom "Hundtricket" - Christopher Panov och Christian Eklöw - att regissera Linus Wahlgren och Jonas Malmsjö i "Scener ur ett kändisskap". Det är en satir där Wahlgren kommer att spela en självupptagen och pretentiös version av sig själv. Filmen är redan inspelad och får premiär i juli.

Mer läsning

Annons