Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romantiskt och delvis rörande

/
  • Jagar käleken. Angèle (Clotilde Hesme) är på jakt efter ett nytt liv i ”Kärlek i Normandie”.

Angèle och Tony är ett omaka par. Hon är långbent och klassiskt söt, men har mörka hemligheter. Han är fiskare, ser ut som Karlsson på taket och bor hos sin mamma.

Annons

Det slår inga gnistor kring deras första möte – via kontaktannons – men Angèle tänker inte låta Tony löpa. Han är hennes expressbiljett till ett bättre liv.

Fransyskan Alix Delaportes debutfilm är en hyllning till fiskarna i Normandie, dessa tysta, starka män som lever sitt liv till havs, och som ligger i ständig konflikt med regeringen om fiskekvoter.

Det finns något självklart lockande i att göra en av dem till ett ankare åt den desperata Angèle, och det fina spelet mellan de två huvudpersonerna är också ofta både rörande och romantiskt.

Men klyschorna är också ständigt närvarande. Angèle framställs som en sårbar liten flicka som inte riktigt vet sitt eget bästa. När hon erbjuder Tony sex tillrättavisar henne för att hon använder ordet ”knulla” och förklarar att sex har med kärlek att göra.

Han är rättrådig och faderligt ömsint, hon är urspårad och ömhetstörstande. I ett annars verklighetsnära drama känns det lika fräscht som gammal fisk.

Karin Svensson

Mer läsning

Annons