Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Star Wars – The clone wars

/
  • Mycket laser. Den animerade Obi-Wan Kenobi slåss mot den 
mystiska Asajj Ventress. Naturligtvis har de båda lasersvärd. Foto: Sandrew Metronome

Star Wars – The clone wars
Regi: Dave Filoni
Med: Svenska röster, Dick Eriksson, Amanda Renberg, Dan Bratt med flera
Filmstaden, Gävle

Annons

Det tar cirka två minuter och trettio sekunder. Sen har jag förlorat intresset. Det är truppförflyttningar hit. Handelsvägar dit. Och förstärkningar som måste flygas in för att inte droidarmén ska segra på något som låter som planeten Christoffer.
Och då är jag ändå ett Star Wars-fan. Jag älskar de ursprungliga tre filmerna och ser mer än gärna på de sentida uppföljarna. Jag har en hög – vissa skulle säga mycket hög – Star Wars-tröskel. Men här gick min gräns. ”Star wars – The clone wars” är en timme och trettioåtta minuters konstant fajt med lasersvärd. Jag tror inte det förekommer fem lasersvärdsfria minuter under hela filmen. Dessutom är handlingen mer än lovligt rörig – och papperstunn.
Kanske är det rätt tänkt ändå: Lasersvärdsfajterna var ju det som lockade allra mest när man var mellan 8 och 12 år. Men det vete katten om ens en 11-årig kille med svärdfetischism står ut med det här. Fast om det lockar en enda unge till att sjunka in i de första tre mästerverken är ju mycket – nästan allt – förlåtet. Så okej då: Det blir en tvåa. Men den sitter långt, långt inne. 
Kalle Dixelius

Annons