Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stone tar sig an Hugo Chavez

/
  • Porträtterar ledarna. Oliver Stone har gjort film om både Fidel Castro och George Bush. Nu tar han sig an Venezuelas president Hugo Chavez.

I största hemlighet arbetar Oliver Stone med en dokumentärfilm om Venezuelas kontroversielle president Hugo Chavez.

Annons

– Jag har arbetat med projektet i sex månader, säger Stone när TT Spektra möter honom på filmfestivalen i Dubai.

– Det är ett oerhört intressant projekt, med ett manus som är skrivet av en framstående historiker, och som inte bara handlar om Chavez utan också om det moderna Latinamerikas historia.

Oliver Stone, som senast porträtterade USA:s avgående president George Bush i ”W”, betonar att filmen, som ännu inte har någon titel, ”inte är någon stor film”, och att han i nuläget känner sig obekväm när det gäller att tala om den.

– Jag vill inte avslöja för mycket. Det är bättre om innehållet i filmen förblir hemligt fram till premiärdags.

Oliver Stone är inte främmande när det gäller att göra dokumentärer om kontroversiella politiker. För några år sedan regisserade han ”Comandante”, en film om Fidel Castro. Och med tanke på Hugo Chavez minst sagt USA-kritiska politik och åsikter lär filmen om denne bli minst lika uppmärksammad som filmen om Fidel Castro blev.

– Jag arbetar samtidigt med flera andra projekt. Det gör jag alltid, säger Stone, som sörjer att ”Pinkville”, filmen om Song My-massakern under kriget i Vietnam, lades ner på grund av problem med finansieringen.

– Projektet är inte helt dött, men jag tror trots det inte att det kommer att bli av.

 

Mer läsning

Annons