Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuva Novotnys hektiska sommar

/
  • Hälsat på Hollywood. I ”För kärleken” spelar Tuva Novotny bland annat mot Hollywoodkändisen Danny Glover: ”Vi hade inga scener ihop, så vi har bara hälsat på varandra, han var en nice guy och en riktig gentleman”, säger hon.
  • Karriärkvinna. I ”För kärleken” spelar Tuva Novotny Karin som jobbar som advokat.

Tuva Novotny spelar karriärkvinna i bioaktuella ”För kärleken”. Senare i sommar dyker hon upp i Kjell Sundvalls ”Bröderna Karlsson” och till hösten gör hon Hollywood- debut i ”Eat, pray, love” mot Julia Roberts.
– Det är mycket nu, men det är kul, säger hon.

Annons

Tuva Novotny beskriver inspelningarna av kommande filmen ”För kärleken” som ”smärtfria och behagliga”. Men filmen i sig är en ganska plågsam historia, där karaktärerna kämpar för att ta sig ur olika livskriser. Tuva Novotnys karaktär Karin är på väg att bli partner på sin advokatfirma men har svårt att kombinera sitt ansvarsfulla jobb med familjelivet.

– När jag fick manuset kände jag att jag aldrig läst något liknande i Sverige förut. Svenska manus har ofta hög standard, men jag tyckte att det här hade en helt annan dramaturgi. De senaste åren har svenska hits varit filmer som ”Farväl Falkenberg” och andra ursvenska och skitbra filmer, men det var kul att få ett manus som doftade världen, säger hon.

Känner du igen dig i din karaktär Karin?

– Ja det gör jag även om jag inte riktigt ser mig själv som en karriärsbrutta, men har man barn och familj så är det klart att man känner igen sig i hur det är att slita för att få ihop yrkesliv och privatliv.

”Stressande med alla vakter”

Det är inte bara i ”För kärleken” som biopubliken kan se Tuva Novotny i sommar. Hon har även en roll i Kjell Sundvalls ”Bröderna Karlsson” som går upp i slutet av juli och i höst kommer Hollywood-debuten ”Eat, pray, love”, där hon spelar mot Julia Roberts.

– Mitt jobb är det samma var jag än kommer, jag ska leverera en replik, men det är en lite längre transportsträcka om man ska ta sig förbi ett team på hundratals personer och en paparazzihord som skriker ”Julia, Julia” i en kvart innan man kan börja filma. Det var hysteriskt och jag tror att jag gjorde mitt sämsta jobb någonsin min första dag där, det var stressande med alla fans, säkerhetsvakter och kravallstaket. Men det var också inspirerande och lärorikt att se hur proffsiga de var.

Skrek de efter dig också?

– Nej! Folk var mer: ”Who’s that blonde girl? We don’t care”, så det var ju toppen för mig, ha ha.

Hur var det att jobba med Julia Roberts?

– Lärorikt, hon är ett überproffs. Dessutom är hon stenhård med privatlivet och smusslar in ungarna i bilen så att de inte ska exponeras. Det var rent personligen min största aha-upplevelse. Jag kände att jag inte är helt dum i huvudet som är så fundamentalistisk när det gäller att hålla mitt privatliv för mig själv.

Mer läsning

Annons