Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finanskrisen slår hårt mot julshowerna

Julshowen med artisten Paul Young och dansbandet Barbados som ska hållas i Gävle 19 och 20 december, säljer sämre än förväntat.

– Vi märker av att det är finanskris. Det är inte så många företag som har bokat hittills. Våra huvudsakliga kunder brukar vara större företag som bjuder sina anställda på en julshow med underhållning och mat i stället för vanligt julbord, säger arrangören Gustav Eriksson.

– Det hölls en liknande julgala i Gävle förra året och då tog maten slut och det var andra saker som gick fel. Folk är kanske lite negativa efter det.

Julshowen är en helkväll i Gävles tennishall med julbord, middagsunderhållning av Janne Loffe Carlsson och sångerskan Viktoria Krantz, en konsert med Paul Young som hade sina största hits på 80-talet och kvällen avslutas med dans till Barbados. Biljetterna kostar från 566 kronor.

– Vi har sålt mellan 700 och 800 biljetter vardera kväll. Vi har satt ett tak på 1 000 personer så vi är ganska nöjda ändå.

Fredagens show krockar dessutom med Peter Jöbacks julkonsert på Läkerol Arena.

– Det ligger alldeles intill och är väl ganska tidigt på kvällen. De kan komma till oss och dansa senare på kvällen. Vi har insläpp på kvällen för dansgäster.