Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finländske centern tvingas lämna Brynäs

Finländaren Jesse Niinimäki har gjort sitt i Brynäs.
På torsdagen fick centern beskedet.
– Han har inte levt upp till våra förväntningar, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

I början på december blev den 31-årige finländaren Jesse Niinimäki klar för Brynäs – då han klev in i laget som armskadade Sebastian Enterfeldts ersättare.

Det stannade vid elva matcher i Brynäströjan för Niinimäki, som på torsdagen fick veta att han inte längre får vara kvar i klubben.

För snart tio år sedan floppade centern i Luleå – och inte heller hans andra svenska sejour blev särskilt lyckad.

– Vi har bestämt oss för att gå skilda vägar. Han har tyvärr inte bidragit med vad vi förväntade oss, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Vad är det som inte har fungerat?

– Han ska vara så pass mycket bättre än det han har visat i Brynäs. Han har kvalitéer, men dom passar inte in i Brynäs. Arbetsinsatsen har inte varit tillräckligt bra.

Bengtzén hade ett möte med Brynäs nya tränarstab på torsdagskvällen – och då diskuterades bland annat hur luckan efter Niinimäki ska fyllas.

Brynäs har till och med den 31 januari på sig att hitta nya spelare.

– Vi får se vad vi kan hitta, det blir sista rycket nu. Det är svårt att hitta centrar i nuläget, så i första hand letar vi efter en forward. Och då är det för att bredda truppen, vi talar inte om att hitta någon spetsspelare, säger Stefan Bengtzén.

Kan det bli ett tillskott från utlandet?

– Vi tittar mest i närområdet, där vet vi mer vad vi får i det här läget. Men man ska aldrig säga aldrig.

Jesse Niinimäki kom till Brynäs från KHL-klubben Amur Khabarovsk och han noterades endast för tre assist i Brynäströjan.