Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finputs inför cirkuspremiär

När de andra på Vasaskolan har haft sportlov har cirkuseleverna varit inne på Gävle teater. Där har treorna slitit hårt för att få allt klart till sin föreställning ”Alice i Underlandet”. I kväll är det premiär.

”Så, nu tar ni upp havet. Ta upp havet och gör vågor. Var är träden? Hallå, har ni tagit bort träden från scenen?”

Läraren som sitter på första raden och ropar instruktioner avbryts bryskt av att ridån åker ner.

”Hallå? Jag känner mig lite avskärmad här...”

Ridån går snart upp igen och cirkuseleverna tränar vidare på sin föreställning, med lindans, repkonster, jonglering och akrobatik. Det är cirkustreorna som gör hela föreställningen med allt vad det innebär av manus, rekvisita och individuella cirkusnummer. När de hade bestämt sig för att ha Alice i Underlandet som förlaga (bland annat för att den hade tillräckligt många intressanta karaktärer, treorna är elva stycken) satte de sig och tittade på den tecknade Disneyfilmen, för att sedan långsamt börja den resa som slutar med föreställningarna i helgen.

När vi besökte dem var det två dagar kvar till premiär och fortfarande mycket som skulle sättas.

– Det är viktigt att allt ska klaffa. Just nu känns det viktigast att allting ska fungera bakom och runt om scenen, säger Kim Törnberg, en av treorna.

Hon säger att den allra största utmaningen har varit att komma överens om allting i gruppen:

– Det är tufft. Det känns bra nu, men det har varit kaos innan. Det är så mycket som ska bestämmas och alla elva har gått in i det med olika idéer.

– Sedan har allas idéer fått pusslas ihop till en föreställning, fyller Ella Salvin i.

Premiär i kväll alltså, på teatern.