Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla sorters sport intresserar Peter

/
 • Trivs i Hofors. ”Det är bra i Hofors – nära naturen och alla känner alla”, säger Peter Senborn                   som i dag fyller 50 år och hela tiden varit orten trogen.Foto: Lars Wigert

Fotboll, innebandy och ishockey. Peter Senbom tycker all sport är rolig och det är få hemmamatcher som han missar. Nu fyller en av Hofors kändaste profiler 50 år.

Annons

Peter Senbom är mannen som syns överallt. Han har till exempel aldrig missat ett 1 majtåg, han är med på Bessemerfesten och han går på Hofors alla hockey- och fotbollsmatcher.

– Ibland åker jag med på bortamatcher också. Jag tycker att det är roligt att träffa människor. Jag går ut på bruket för att se och prata med folk, säger han.

Kändis i Hofors

Hans engagemang har gjort honom till en kändis i Hofors, kännetecknet är en pigg och glad kille.

– Ja, man blir ju glad när man blir bra bemött, säger Peter Senbom.

Han är född och uppvuxen i centrala Hofors. Förutom under gymnasietiden då han gick på Höghammarskolan i Bollnäs har han sedan bott på orten under hela sitt 50-åriga liv.

– Det är bra i Hofors - nära naturen och alla känner alla.

Utöver engagemanget i föreningslivet har Peter Senbom flera olika dagaktiviteter.

Han jobbar som allt-i-allo på Bäckströms mekaniska verkstad, hjälper till på Andersson och Rask som reparerar bilar och lastbilar.

Hans dröm är att ha ett yrkesliv som lastbilschaufför, men han får nöja sig med att åka med olika lokala entreprenörer på uppdrag ibland.

Med i utegrupp

Han är även med i Dagcenters utegrupp som träffas, gör utflykter och plockar skräp.

– Folk skitar ner så hemskt – det finns ju faktiskt papperskorgar. Jag tänker framför allt på hundarna, de har ju inga skor som vi har.

Ja, Peter Senbom är otroligt omtänksam som person, både om djur och människor.

– Det är viktigt att sköta om folk och att alla har det bra, säger han.

Firar på Finlandsbåten

Sin födelsedag ska han fira tillsammans med sin personliga assistent, på Finlandsbåten Serenad. En resa han sett fram emot ända sedan i höstas.

– Det blir orkester och karaoke på båten. Jättekul ska det bli. Undra om vi kommer att träffa några andra Hoforsbor, funderar Peter Senbom.

Mer läsning

Annons