Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie ska bli makeupartist

/
  • TRIVS PÅ FIKET. Emelie Wannberg älskar att gå på kaféer och fika: ”Jag kan sitta i timmar!” säger hon, en blivande makeupartist med egen blogg.

Att piffa upp sig med smink är bra för självförtroendet, tror Emelie Wannberg, blivande makeupartist.

Själv sminkar hon sig oftast sparsamt och neutralt, men sina vänner vill hon gärna ge det lilla extra när de ska ut.

– Det är jättekul att se dem nöjda.

Annons

Emelie har skyndat från bussen genom det ymniga snöfallet men vet uppenbarligen exakt hur man sminkar sig utan att få smetiga ränder längs kinderna så fort det faller lite blött från himlen. Hon ser alldeles perfekt ut i sina långa, svarta ögonfransar.

– Man behöver känna sig fin och fräsch ibland, tycker Emelie, som låter lösögonfransarna åka på de morgnar hon inte börjar alltför tidigt.

Emelie är helt självlärd när det gäller att lägga makeup.

– Jag har tyckt om smink ända sedan jag var liten och prövade olika sminkningar på mina kompisar.

Ska söka privat utbildning

Hon är fast besluten att söka en privat makeuputbildning så fort hon har fått ihop tillräckligt med pengar till avgiften. Norska skidorten Trysil söker mycket arbetskraft och Emelie och en kompis vill sticka dit och jobba nästa vinter, när studenten är avklarad.

– Jag kan jobba med vad som helst om det leder till en utbildning, säger Emelie, som är noga med att hitta en seriös makeupskola.

– Det finns så många som vill lura en på pengar...

Ett annat äventyr som hägrar är en resa till Thailand tillsammans med två klasskompisar framåt våren. Tillsammans driver de ett projektarbete som går ut på att komma iväg och jobba som volontärer på ett hem för utsatta barn.

– Vi som har det bra måste tänka på dem som har det sämre. Att komma ner och hjälpa de här barnen blir en erfarenhet för livet.

Tjejerna bekostar själva sin resa. De har jobbat med olika saker, bland annat korvförsäljning, för att få ihop pengar och de önskar sig även på sponsring från ett antal företag och föreningar som de varit i kontakt med.

– Vi hoppas jättemycket på det!

Gillar även dans

Något annat som upptar Emelies tid är dansen. Sedan 1,5 år dansar hon på Ackes i Sandviken och trots att hon redan har hunnit ta sig till final i ett par tävlingar önskar hon att hon börjat tidigare. Mest är det house och street och Emelie älskar stilarna.

– Det är mycket gung och stora säckiga kläder. Man kan vara sig själv, säger hon.

Att vara sig själv är viktigt också när man bloggar, tycker Emelie, som är inne på sin femte. I bloggen skriver hon av sig tankar och åsikter. Ett och annat skönhetstips kan det också bli.

– En blogg kan vara bra om man vill marknadsföra sig själv, tror Emelie.

Dessutom har hon en stor familj som kan ha glädje av att hålla ett öga på vad hon har för sig. Emelie har fem systrar, av vilka fyra är yngre halvsyskon på både mammas och pappas sida.

– Det kan bli mycket ståhej, men jag är van vid det här laget och älskar varenda unge på deras enskilda sätt, säger hon.

– Vi är väldigt nära varandra i min familj och kan verkligen säga vad vi känner och grubblar på.

Emelies sorg är stor efter mormor Ingegerd som gick bort tidigare i år. Men sorgen har också gett henne styrka.

– Trots alla sjukdomar ville mormor leva och kämpade ända till slutet. Det har gett mig kraft att kämpa för att nå mina mål vad som än händer.

Mer läsning

Annons