Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bil står högst på Charlottes önskelista

/
  • Nöjd. Charlotte Storck har längtat i flera år efter just sin 18-årsdag som infaller i dag.

Charlotte Storck går sista året på gymnasiet och drömmer om att snart dra ut i världen.

Men just nu är det körkortet som hägrar. Charlottes vardag innehåller mycket träning av fotboll på sommaren och skidor på vintern så ett körkort skulle underlätta.

Annons

Vad önskar du dig i present?

– Bästa presenten är självklart en Mitsubishi 3000 GT! Annars står en ipod nano högt på listan följt av en utlandsresa och skor.

Vad innebär 18-årsdagen för dig?

– Sedan högstadiet har jag längtat efter den här dagen, och då menar jag verkligen längtat! Jag och min kompis har pratat om vår 18-årsdag sen vi var 15 år. Det enda vi ville var att få växa upp, få gå på krogen, ta körkort för att kunna åka vart vi ville.

– Jag trodde att jag skulle känna mig vuxnare, och på något sätt mognare. Jag känner att jag har vuxit mer och mer som person, och mognadsgraden har nog höjts några snäpp.

Hur långt har du kommit med körkortet?

– Jag har bokat uppkörningstid och teoriprovet. Körkortet är superviktigt för mig. Att ha möjligheten att ta sig till och från träningar på egen hand. Mamma blir nog glad om hon slipper skjutsa mig överallt, så hon lämnar nog ifrån sig bilen!

Var det svårt att välja gymnasieprogram?

– Jag pratade med syon på högstadiet och vi kom fram till att mina bästa ämnen var fysik, kemi och matte. Då föreslog hon natur eller teknik. Jag är glad att jag valde teknik, det är en bred linje och det finns många utbildningar som jag kan välja mellan.

Ettan och tvåan var väldigt jobbiga, men nu i trean har det lugnat ner sig enormt, och det är jag tacksam över. Andra året gjorde jag praktik på Atlas Copco, men i höst gör jag ingen eftersom jag och mina kompisar arbetar med vårt UF-företag.

Vad gör du på fritiden?

– Jag pluggar mycket, eftersom jag har valt en sådan linje. Jag tränar fotboll på sommaren och skidor på vintern (träningen tar upp en stor del av min fritid). Jag umgås med min pojkvän och kompisar, jag gillar att handla, jag åker mer än gärna till någon stad för att shoppa och fika.

Vad vill du göra efter studenten?

– Ut och resa! Eller flytta ner till Göteborg och börja plugga, fast det låter inte lockande att börja plugga direkt efter studenten för jag är fruktansvärt skoltrött. Kanske utforskar jag olika länder i nåt år och flyttar sen till Göteborg. När jag var mindre ville jag bli frisör, hundskötare eller fotograf, men nu när jag har blivit äldre har arkitekt eller ingenjör lurat i mitt huvud.  

Tänker du rösta i valet?

– Ja, jag har läst lite om de olika partierna och kommit fram till ett parti som jag vill rösta på.

Vad gör du om tio år?

– Då ska jag vara klar med mitt resande och ha skaffat mig en utbildning som jag trivs med. Jag är fortfarande rätt ung då, men jag vill ha ett stadigt förhållande och jag ska åtminstone ha ett barn vid den åldern. Jag vill att mina barn ska få växa upp på landet. Om det blir i mitt barndomshus eller någon annanstans i Sverige har jag ingen aning om!

Mer läsning

Annons