Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En plats i miljönämnden – en bra 18-årspresent

/
  • AKTIV LIBERAL. Matilda Sundquist Boox, 18, har engagerat sig i samhällsfrågor ända sedan mellan- och högstadiet. I framtiden vill hon arbeta med internationella frågor samt frågor som rör kultur och miljö.

Matilda Sundquist Boox, Gävle, utökar sitt engagemang och tar plats i Liberala ungdomsförbundets miljönämnd.


– Det ser jag som en bra 18-årspresent, säger Matilda som fyllde i går.

Annons

Matilda Sundquist Boox avgick som distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet Gävleborg i höstas och är redo för nya uppdrag. Tidigare satt hon i förbundets internationella utskott och nyligen kom hon med i liberala flyktingfonden som hjälper gömda flyktingar i Sverige.

– Jag är ganska ny på miljöområdet, men det rymmer stora frågor och med det rådande klimathotet är det viktigt att vi inte bara gör insatser var och en för sig, säger Matilda.

– Jag kommer även att arbeta med djurrättsfrågor. De har kommit i skymundan och det vill jag ändra på.

Nytt för Matilda är även engagemanget i Västsaharaktionen, där flera organisationer samverkar, därbland LUF. Det var genom ett skolarbete under första året på Vasaskolans humanistprogram som Matilda kom i kontakt med den västsahariska konfliktområdet. I samband med det fick hon delta i ett möte i Bommersvik och höra studenter, politiker och journalister från det ockuperade området berätta.

– Man blir rörd när man träffar människor från en verklighet som skiljer sig så mycket från vår, säger Matilda, som tror att hennes engagemang i internationella frågor kommer att hålla i sig framöver.

Efter studenten våren 2010 väntar Stockholm för Matilda Sundquist Boox.

– Då flyttar jag mitt engagemang till högre höjder.

Mer läsning

Annons